„Scripcarul pe acoperiş”, musicalul care a avut premiera în toamna lui 2011 la Oradea se joacă şi în 2013. Prima reprezentaţie din această stagiune este programată miercuri, de la ora 18, la Sala Mare, însă spectacolul se joacă cu casa închisă, biletele fiind epuizate. Managerul Daniel Vulcu spune că pentru cele câteva locuri răsfirate care ar mai putea fi libere a fost supus unui adevărat asalt de intervenţii telefonice. Vulcu a ţinut să-i liniştească pe orădenii care nu au văzut spectacolul că a plătit drepturile de autor si pentru această stagiune, deci spectacolul va figura lunar în programul Teatrului Regina Maria. “E un succes rarisim, care mie, personal, deşi am o bogată carieră în spate, nu mi-a fost dat să-l mai întâlnesc”, a spus Daniel Vulcu.Secretarul literar al Teatrului Regina Maria.
Victoria Balint a spus că spectacolul va fi programat doar o dată pe lună “fiindcă este o altă emoţie când e sala plină”, dar şi fiindcă spectacolul este unul grandios, cu 80 actori şi artişti implicaţi şi în alte proiecte, dar şi cu un decor mare şi care se derulează în condiţii tehnice speciale. În cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri, Daniel Vulcu a anunţat că anul viitor va organiza un turneu cu acest spectacol atât în ţară, la: Bucureşti, Cluj, Arad şi Timişoara, cât şi în Israel. Pentru turneul din Israel , conducerea Teatrului mizează pe obţinerea unei finanţări din partea Institutului Cultural Român şi a Ministerului Culturii.Daniel Vulcu a explicat de ce, cel mai de success musical, nu a figurat în programul Festivalului Naţional de Teatru, deşi a fost selecţionat. “Din cauza fondurilor mici destinate festivalului a fost amputată o întreagă secţiune, cea de teatru musical”.
De la premiera din 1964 de pe Broadway, “Scripcarul pe acoperiş” a cunoscut numeroase adaptări, înregistrând un succes fulminant atât în rândul publicului, cât şi în aprecierea criticilor, fiind cunoscută ca unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile.
“Scripcarul pe acoperiş”, de Shalom Aleichem, în regia artistică a lui Korcsmaros Gyorgy, jucat de orădeni obţinând o serie de premii şi nominalizări:nominalizare la Gala Premiilor UNITER – Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Ioana Dragoş-Gajdo; nominalizare la Gala Premiilor UNITER – Cel mai bun scenograf – Vioara Bara; Premiul special al Juriului, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – Richard Balint, şi Premiul pentru Cel mai bun coregraf, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – András Loránd.
Citiți principiile noastre de moderare aici!