Peste 8,2 milioane lei a alocat Municipalitatea pentru lucrările necesare la unităţile de învăţământ. Suma este aproape egală cu cea pe care o plătea oraşul pentru chiriile celor adăpostite în alte imobile, care nu-i aparţin, înainte de renegocierea acestora, spune viceprimarul Ovidiu Mureşanu.
Cea mai mare lucrare
Cea mai mare lucrare, multianuală, este ridicarea de la zero a sediului grădiniţei cu program prelungit de pe strada Liszt Ferencz. Proiectul aparţine Arcadia Engineering SRL şi a costat 215.985 lei, cu TVA. Construcţia e executată în proporţie de 90% de Abed Nego SRL şi va adăposti 12 grupe cu 240 de copii. Finisajele exterioare gata iar cele interioare sunt undeva la 80%. „Se lucrează la imprejmuiri şi trotuare. S-a executat branşamentul de apă, racordul de canalizare pluvială şi este în curs de execuţie canalizarea menajeră”, se arată într-un comunicat al Primăriei.
Partea de termie este în faza de elaborare a proiectului şi urmează licitaţii pentru aceasta dar şi pentru mobilier şi racordarea la reteaua de gaz pentru bucătării. Contractul de executie are valoarea de 3,9 milioane lei, cu TVA iar termenul de finalizare e decembrie 2012. Viceprimarul spune, însă, că activitatea şcolară va începe în septembrie.
Alte investiţii
Pentru Grădiniţa 54 sunt necesre lucrări la acoperiş, termoizolaţie exterioară, instalaţie paratrăsnet şi amenajarea blocului alimentar. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.549.634,90 lei, cu TVA, cu o durată de execuţie de un an. Lucrarea e în curs de licitare, anunţă Primăria. Tot în faza de licitare e şi lucrarea la Grădiniţa 46 din str. Feldioarei 17, care cuprinde termoizolarea, extinderea acoperişului, refacerea gardului de împrejmuire, noi trotuare în jurul clădirii, şi refacerea pardoselilor exterioare cu gresie antiderapanta. Valoarea estimată e de 483.834 lei, fara TVA iar termenul de execuţie de 6 luni. Anul acesta sunt prevăzute întocmirea proiectelor pentru lucrările de la Grădiniţa 53 şi Creşa 7, cu o valoare estimată de 15.500 lei, cu TVA. La Şcoala „Juhasz Gyula” e prevăzută asfaltarea curţii pentru amenajarea terenului de sport de 1.000 mp, pentru care Primăria e dispusă să plătească 80.645,15 lei cu TVA. Aceeaşi lucrare e necesară la Şcoala Avram Iancu şi la Liceul Teoretic Lucian Blaga.
Reparaţia capitală de la Şcoala Dacia are proiectul în faza de licitare, cu o valoare estimativă de 80.000,00 lei (fara TVA). Reparaţii capitale sunt prevăzute şi la Şcoala 16, la corpurile A, B C şi la sala de sport. Investiţia proiectului e estimată la 36.846,60 lei, cu TVA, lucrarea e în în curs de obţinere a avizelor.
O sumă considerabilă a înghiţit şi Colegiul E. Gojdu, pentru amenajări interioare coridoare şi casa scării la cele trei corpuri de clădire. Valoarea contractului este de peste un milion lei, termenul de finalizare e 1 august.
Amenajarea internatului Liceului Sportiv Bihorul s-a terminat. Un contract separat este pentru achiziţia de aparate de joacă la grădiniţe, cu un buget de 49.252, 80 lei, cu TVA care a acoperit valoarea a patru complexe multifuncţionale.
Alte lucări prevăzute pentru această vacanţă sunt refunctionalizarea unui corp de cladire la Şcoala Szacsvay Imre cu valoarea de 319.677 lei fără TVA, construirea unei caabine la poarta Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, un gard nou în jurul terenului de joacă la Şcoala „Juhasz Gyula”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!