Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” din Bucureşti pune la bătaie 14 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă, domeniul de licenţă “Drept”, programul de studii universitare de licenţă “Drept”;
70 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi, pentru învăţământul cu frecvenţă, domeniul de licenţă “Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”.
Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scoate la concurs 175 locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani (3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi)
175 locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni (3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).
Instituţiile de învăţământ ale MApN are și el la dispoziție 192 locuri alocate pentru MAI. Astfel, la Academia Tehnică Militară Bucureşti – 44 locuri, Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu – 33 locuri, Institutul Medico-Militar Bucureşti – 19 locuri, Academia Forţelor Aeriene “Henry Coandă” Braşov – Facultatea de Management Aeronautic – 10 locuri și Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti – 86 locuri.
Repartizarea pe beneficiar a locurilor alocate MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN se va realiza ulterior admiterii, în funcţie de media de admitere şi de opţiune. Candidaţii pentru aceste locuri trebuie să îndeplinească criteriile specifice de recrutare şi selecţie impuse de aceste instituţii, mediatizate prin intermediul site-urilor proprii.
Condiții pentru recrutare
Candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a fi recrutați: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitatea deplină de exerciţiu; să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; să aibă vârsta de minim 18 ani împliniți sau să îi împlinească in cursul anului 2016; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie in curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracţiuni cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea; să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.
În ce privește criteriile specifice, candidații trebuie să aibă vârsta de pană la 27 ani, împliniți in anul participării la concursul de admitere pentru formarea iniţială ca militar; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 8,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învățământ; să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.
Termenul de depunere a cererilor
Este 27 mai 2016 pentru instituţiile de învăţământ superior ale MAI şi MApN şi şcolile postliceale ale MapN, și 29 iulie 2016 pentru şcolile postliceale ale MAI.
Cererile de înscriere
Se completează la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, din Oradea
(str. Universităţii, nr. 2, tel. 0259/430673, int. 24535 sau 24557), Serviciul Resurse Umane, de luni până vineri, între orele 10:00-14:00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!