S-a întâmplat vineri în Sala Mare a Primăriei Oradea. „Activitatea a unit sub deviza Uniunii Europene «Unitate în diversitate» elevi şi profesori din 16 unităţi de învăţământ din Oradea şi judeţul Bihor, respectiv 50 de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal îndrumaţi de 23 de profesori coordonatori, de diferite specializări”, explică prof.ec. Simona Ardelean, director adjunct al Colegiului Tehnic Mihai Viteazul Oradea, coordonator al activităţii.
Pe lângă elevi, în activitate au fost implicaţi şi patru studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor coordonaţi de trei profesori. Participanţii au prezentat, pentru fiecare ţară membră a Uniunii Europene patru obiective turistice aferente turismului pentru tineret.
De exemplu, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu a participat cu elevele Pitic Andreea și Carla Ilieș din clasa a VII-a B sub îndrumarea profesoarei Toma Florentina. Elevelor le-a revenit misiunea să prezinte oferta turistică a Franței, îmbinând teoria cu practica, prin patru atracții turistice aferente turismului pentru tineret.
Ele au ales Mont Saint-Michel, duna de nisip din Pilat, în Marea Mânecii, Castelul Chambord și Muzeul Păpușilor din Paris. La sfârșitul proiectului, Andreea Pitic a apreciat „că prin intermediul acestui parteneriat s-a dorit promovarea valorilor Uniunii Europene, dezvoltând respectul pentru propria țară”.
Interesant a fost şi momentul promovării ţării noastre de către copii cadrelor didactice, ocazie cu care profesorul a trăit și emoția și mândria părintelui.
„Prin intermediul Programului Internaţional Şcola ambasador ale Parlamentului European se doreşte promovarea valorilor Uniunii Europene dezvoltând elevilor respectul pentru propria ţară, pe principiul «Unitate în diversitate», învăţându-i drepturile, dar şi obligaţiile cetăţeanului european spre a avea libertatea de a valoriza, prin competenţele obţinute la şcoală şi prin implicarea în proiect în orice ţară europeană”, spune coordonatorul activităţii profesorul Simona Ardelean.
La final, elevii au beneficiat şi de o oferă reală, cea a unei agenţii de turism, care a prezentat destinaţii şi obiective de care sunt interesaţi tinerii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!