Școala Gimnazială „Dacia”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Școala Generală nr. 11 din Oradea sunt beneficiarele unui proiect de eficientizare a imobilelor, cu finanțare europeană. Implementarea proiectului este avansată față de grafic în ceea ce privește Școala „Dacia”.
Lucrările de reabilitare a Liceului Teoretic „O. Ghibu” sunt și ele în grafic. Începute în toamna anului trecut, lucrările de reabilitare pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor de la Liceul „Onisifor Ghibu” din Oradea sunt în grafic, o parte dintre lucrări urmând să fie finalizate deja până în septembrie. Lucrările sunt realizate de asocierea formată din Drum Asfalt SRL, Nord Conforest SA și Trameco SA, iar prețul contractului este de peste 12,4 milioane de lei fără TVA. Amplasamentul a fost predat în 28.10.2019, durata contractului fiind de 24 luni.
La corpul C2 al liceului – clădirea veche, lucrările sunt finalizate în proporție de 91,23%. Până în prezent, s-a înlocut tâmplăria exterioară, s-a terminat termoizolația la planșeul peste ultimul nivel cu plăci minerale termoizolatoare de 20 cm, s-a reabilitat instalația electrică interioară, dotată cu corpuri de iluminat economice și a fost refăcută instalația de detecție și semnalizare incendiu.
Panouri și pompe de căldură
A fost deja montat sistemul BMS (Building Management System – system de management energetic integrat) și au fost instalate panourile fotovoltaice.
Proiectul conține și montarea unui sistem de încălzire cu pompe de căldură reversibile de tip aer-apă, inclusiv instalațiile de distribuție agent termic și ACM, precum și instalațiile de încălzire interioare, dotate cu ventilconvectoare și aparate de ventilație cu recuperarea căldurii.
Pereții exteriori ai clădirii au placați cu plăci minerale de 15 cm și a fost terminată tencuiala decorativă, cu montarea jgheaburilor și burlanelor.
Stadiul lucrărilor la corpul nou de clădire, C1, este la 37,25%.
Exteriorul de la „Dacia”, pe terminate
Reabilitarea energetică a Școlii Dacia a avansat foarte mult, partea exterioară a imobilului este aproape finalizată, transmite municipalitatea, prin comunicat de presă. Lucrările de arhitectură exterioară sunt realizate în proporție de 93,72%, iar stadiul execuției la nivelul contractului de lucrări este de 62%.
„Lucrările se desfășoară într-un ritm accelerat, mai ales acum, când sălile de clasă sunt libere. Putem spune că, la finalul lucrărilor, condițiile pe care le vor avea elevii noștri vor fi unele dintre cele mai bune, la standardul unei școli europene”, consideră Hava Florian, directorul Școlii Gimnaziale „Dacia”.
Termenul de finalizare este octombrie 2021, dar având în vedere că școala a fost închisă în ultimele luni, e posibil ca punctul final al contractului să fie mult devansat. Valoarea lucrării este de peste 8,1 milioane de lei cu TVA, iar executant este asocierea Conpila SRL – Inselma SRL.
Și în cazul Școlii Dacia, pe lângă sistemul de termoizolare exterioară a clădirii, s-au realizat lucrări la instalațiile electrice și aprovizionarea cu echipamente – chiller, ventiloconvectoare și recuperatoare de căldură.
„În continuare, urmează să fie finalizate lucrările de arhitectură exterioară (fațadă, trotuar protecție etc), să fie montate toate instalațiile de încălzire-răcire, instalațiile electrice, dar și alte instalații și să fie montat sistemului fotovoltaic”, se arată în comunicatul municipalității.
Trimite articolul
XDa ma nu directoru si nu din banii cat am fost io elev acolo cand trebuia so refacut scoala
-
Uite încă un corigent trecut din milă.
-
Greutate.
-
Din eficienţã facturi mari, cãlduri mici,.
Eduedã.
La Scoala Dacia toaletele sunt infecte, de 10 ani de cand am copiii acolo nu s-a facut nimic, poate era bine sa le renovati din temelii, sunt focare de infectie. Nu mai spun de miros, lipsa hartiei igienice, a sapunului. Civilizatia aia la nivel european de care spune dl director ar fi trebuit sa inceapa de la wc.
-
Doamna, eu cred ca nu stiti dvs cum erau toaletele acum 16 ani cand am fost eu elev acolo, acuma sunt mai ok dar atunci ma tineam pana sa ajung acasa, nici n-aveam curaj sa intru