Părinţii grupei preşcolare de la Grădiniţa nr. 30 (Mugurel) ar putea să nu îşi recunoască copiii dacă ar şti exact ce fac micuţii lor zi de zi la grădi.
Scădere, descompunere, adunări, grupuri, semne de plus, minus, egal şi alte informaţii matematice sunt stăpânite aproape perfect de către toţi copiii din grupa preşcolară. Joi dimineaţă, ei au fost evaluaţi la matematică, în jumătatea de oră destinată acestei activităţii copiii fiind trecuţi prin tot ceea ce înseamnă nota şapte. Pe tablă „specială” şi pe o fişă de evaluare complexă – ar putea crede părinţii – micuţii au fost puşi să descompună în mai multe variante cifra şapte, la fel cum au fost puşi iniţial să formeze cifra şapte aranjând piticii la dreapta, la stânga şi în faţa Albei-ca-Zăpada.
O cetate
După 30 de minute de „răscolit” matematica de la capitolul „Cifra 7”, micuţii au pornit în vizită la Şcoala Oltea Doamna. Grădinarii au pregătit dinainte cu o zi, cu mânuţele lor, câte un desen-cadou pentru fiecare dintre elevii clasei a IV-a C plus o fişă amintire. La poarta şcolii, grădinarii au fost întâmpinaţi cu flori, în clasă li se pregătiseră locurile în bănci, printre elevi, iar pe tablă au văzut scris, pentru ei, o urare: „Bun venit la şcoală viitorilor şcolari!”. Grădinarii au arătat că ştiu să cânte şi să recite poezii lungi şi că ştiu chiar să citească. Cei mari le-au dat cadou o planşă aranjată de fiecare dintre ei, pe care era scris adevărul: „Şcoala este o cetate în care urcă fiecare cât poate… Succes tuturor!”.
Copiii dintr-a patra le-au cântat şi la chitară şi i-au servit pe cei mici cu prăjituri şi sucuri, astfel încât la plecare, până şi cei mai pesimişti şi mai speriaţi grădinari s-au arătat încântaţi că în toamnă vor fi boboci.
O.S.
Citiți principiile noastre de moderare aici!