În structura planului de învățământ e prevăzută specializarea pădurar, fără a fi comunicate cifre de școlarizare. Primarul de Lugaș, Sorban Levente spune că înființarea Școlii Profesionale Ovidiu Drimba e „un vis devenit realitate. Având în vedere că sunt primar, dar la bază economist, am convingerea că ne-am putea salva economia națională și implicit țara cu școlile profesionale. În urmă cu doi ani am început împreună cu domnul director Tecsi și membrii echipei de lucru din cadrul Inspectoratului Școlar, a Școlii Ovidiu Drimba, respectiv a Primăriei Lugașu de Jos, să construim acest proiect și acum am reușit… Școala din Lugaș a devenit școală profesională”.
Șeful Primăriei Lugaș spune că această școală s-a născut în urma discuțiilor cu angajatorii care au spus în repetate rânduri că nu mai găsesc forță de muncă calificată și după ce a studiat „cele mai eficiente modele aplicate în Occident”.
„Am văzut cum aplicarea modelului german de învățământ dual începe să producă rezultate și am vorbit cu meseriași de succes care au înțeles la timp că învățarea unei meserii nu este o rușine și au devenit respectați în comunitățile lor. Mentalitățile greșite răspândite în societate îi fac pe tineri să se ferească de școlile profesionale, deși în ultima perioadă liceele teoretice consumă inutil ani din viața copiilor noștri, în loc să «producem» specialiștii de care economia românească are tot mai mare nevoie. Dragii mei tineri din comuna Lugaș, sper că v-am deschis interesul, apetitul și dorința de a studia la Școala Profesională Ovidiu Drimba”, e mesajul primarului Sorban Levente.
Trimite articolul
XÎn ce limba se va preda?