Aleșii județeni au votat joi un proiect de hotărâre care prevede realizarea unui campus școlar, cu predare în limba engleză, care ar urma să fie construit pe un teren în suprafață de peste 8.000 de metri pătrați, situat pe strada Ceyrat, în apropierea noului cartier de blocuri Prima. Investiția s-ar ridica la 4,3 milioane de euro.
„Terenul deținut de Consiliul Județean Bihor, în zona Ceyrat, dorim să îl scoatem la licitație cu drept de superficie, să se realizeze o școală cu predare în limba engleză. Caietul de sarcini urmărește un model care a fost folosit la terminalul cargo, care prevede că dacă investitorul își va onora obligațiile, va avea posibilitatea să achiziționeze acest teren la finalul investiției”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, în cadrul ședinței ordinare de joi.
Proiectul de hotărâre prevede obligațiile autoritățile, ale investitorului și condițiile pentru realizarea campusului școlar. Printre motivele invocate în documentul votat de consilierii județeni, cu privire la decizia de a construi acest campus, se numără și atragerea de de venituri suplimentare la buget și crearea de locuri de muncă și activități conexe.
Campus școlar internațional, pe terenul Consiliului Județean Bihor
Campusul ar urma să fie construit pe strada Ceyrat, pe un teren aparținând Consiliului Județean Bihor, investiția fiind estimată la 4,3 milioane de euro.
[eadvert]
Consilierii județeni au votat joi un proiect de hotărâre care prevede realizarea unui campus școlar cu sistem internațional și național, cu predare în limbi străine și limba română, în Oradea.
Investiția, evaluată la 4,3 milioane de euro, ar urma să fie realizată pe un teren aparținând Consiliului Județean Bihor, situat pe strada Ceyrat nr.4. Potrivit proiectului de hotărâre, campusul ar urma să fie realizat în totalitate de un investitor privat, CJ Bihor urmând să scoată la licitație terenul, care să fie închiriat pe o perioadă de 25 de ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului. În documentul citat se mai arată că terenul, în suprafață de 8.759 de metri pătrați, a fost evaluat la 639.000 de euro pentru vânzare sau 25.576 de euro chirie anuală. Totodată, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a spus, în ședință, că pentru această investiție caietul de sarcini este asemănător cu cel folosit de CJ pentru terminalul cargo. Asta înseamnă că la finalul investiției, cel care realizează campusul școlar va avea posibilitatea să cumpere terenul de la județ.
Ce prevede investiția
Proiectul de hotărâre votat propune ca terenul să fie scos la licitație, prețul de pornire fiind 3 euro metru pătrat/an sau 75 euro metru pătrat/25 ani. Investitorul care va dori să realizeze proiectul propus de CJ Bihor, va avea de construit clădiri destinate învățământului preșcolar, școlar gimnazial primar și liceal, cantină, sală de sport, care vor însuma 60% din totalul suprafeței. Clădirile vor avea săli de clasă, ateliere, laboratoare, cabinete de curs. Proiectul prevede și amenajarea de spațiu verde cu teren de sport și două locuri de joacă.
CJ Bihor cere ca cel care construiește campusul școlar să obțină autorizația de construcție în 6 luni și să înceapă construcția în cel mult 8 luni de la semnarea contractului. Totodată, sunt prevăzute mai multe etape pentru construcția campusului. În prima etapă, ar trebui finalizat cel puțin 7% din obiectiv, în 15 luni de la semnarea contractului, respectiv până la 30 septembrie 2023. În această etapă ar trebui să fie gata o grădiniță. În a doua etapă, adică în cel mult 3 ani de la semnarea contractului, ar urma să fie finalizat 51% din proiect. În a treia etapă 21%, iar a patra etapă ar trebui să fie implementată în cel mult șase ani de zile. Proiectul prevede posibilitatea de prelungire cu 8 luni de zile pentru fiecare etapă, în caz de nevoie, după care întârzierile vor fi penalizate. Valoarea investițiilor ar trebuie să fie de mimim 500 de euro pe metru pătrat.
Motivele invocate în proiectul de hotărâre, pentru realizarea acestui proiect, sunt: pentru a spijini sistemul de învățământ din Oradea și diversificarea învățământului orădean, necesitatea administrării eficiente pe termen lung a domeniului privat al județului, pentru atragerea de de venituri suplimentare la buget și crearea de locuri de muncă și activități conexe.
Trimite articolul
XMai bine spuneti de la inceput ca e un contract cu dedicatie.
Prea le-ati potrivit pentru cineva anune. Se vede de la o posta!