Aceasta este urmarea faptului că Școala din Sântandrei a fost selectată în programul „Digitaliada”. Ediția 3.0 a programului „Digitaliada” adaugă 10 noi școli, selectate prin concurs deschis.
Elevii de la Școala Gimnazială Sântandrei învață matematică și informatică în laboratorul digital.
Școala Gimnazială Sântandrei continuă programul „Digitaliada” și în anul școlar 2018-2019, în laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru matematică și informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive. Laboratorul digital este dotat cu tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții, pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă
„În județul Bihor avem deja rezultate foarte bune în școala din Sântandrei. Îi felicităm, pentru că se numără printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4.500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului «Digitaliada», în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro”, a spus Amalia Fodor, director la Fundația Orange.
„Acest proiect aduce, în primul rând, un plus de imagine școlii noastre, fiind momentan singura școală din județul Bihor care implementează «Digitaliada». Din momentul în care am intrat în acest proiect, eu cred că ne-am înscris în rețeaua globală a evoluției”, declară directorul școlii, Elena Duma. Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Peste 130 de directori, profesori de matematică și informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent, au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!