Primarul din Căbești Corina Ene speră că lucrările de modernizare ale școlii vor fi finalizate în septembrie. Până acum copiii au mers la școală în două schimburi: dimineața clasele V-VIII, iar după amiaza cei din școala primară. Pe perioada lucrărilor de modernizare a școlii au fost amenajate trei săli de clasă în cadrul Primăriei Căbești și o sală în cadrul grădiniței. „Sper să fie o școală model fiindcă intenția e să avem o școală ca cea de la Ciugud care e exemplu la nivel național”, spune primarul de Căbești.
[eadvert]
În urmă cu câteva săptămâni, Corina Ene a făcut o vizită în Comuna Ciugud, județul Alba, împreună consilierul local Florin Gavriș și cu profesorul Marius Moghiș.
„Cu această ocazie am vizitat Școala Gimnazială Ciugud alături de doamna director Simin Maria Teodora, căreia îi mulțumim pentru răbdarea și implicarea pe care ne-a arătat-o ne-a răspuns la orice nelămurire și ne-a oferit ajutorul ei pentru a prelua pentru școala noastră acest model.
Am vizitat Primăria comunei Ciugud și am avut o întâlnire cu domnul primar Gheorghe Damian, un primar, dar mai întâi de toate un om care a reușit să schimbe o comunitate în bine și să ofere normalitate comunității sale. Digitalizarea primăriei, școala ultramodernă, curățenia din toată comuna, dezvoltarea economică a comunei, ordinea și respectul se văd la tot pasul în comuna administrată de dânsul.
Ii mulțumesc atât domnului primar Gheorghe Damian cât și doamnei director Simin Teodora pentru ajutorul oferit.
Scopul acestei vizite a fost acela de a prelua exemplul și expertiza lor pentru a încerca să aducem și în comuna noastră normalitate, bunăstare și dezvoltare. Ei sunt cei care au reușit deja aceste lucruri, care nu sunt deloc simple, însă ei prin modelul lor ne arată că dacă se vrea, se poate”, a spus primarul de Căbești Corina Ene după vizita la Ciugud.
Primarul speră că proiectul va fi respectat, asigurând cu ceva vreme în urmă că „la Școala Gimnazială nr. 1 din Căbești se lucrează intens.
Zilele trecute au fost montate geamurile termopan și urmează montajul ușilor exterioare.
A fost schimbată integral instalația electrică, a fost turnată șapă în sistem mecanizat, a fost refăcută tencuiala pereților interiori și se lucrează la montarea tavanelor Knauf și la executarea finisajelor interioare.
Ne dorim și facem tot ce ne stă în putință ca la începutul anului școlar 2021-2022, școala să fie deschisă copiilor din comuna noastră și să ofere cele mai bune condiții pentru o educație de calitate”, e mesajul primăriței.
Școala din Ciugud este prima școală smart din mediul rural, e prezentat ca locul unde copiii nu mai scriu cu creta la tablă și sunt așteptați de un ”robot” pentru verificarea temperaturii, iar aerul din clase și de pe holuri va fi dezinfectat și purificat cu ajutorul unor stații de uz medical, fiind prima unitate de învățământ din România care folosește pentru protecția copiilor aceste stații, un produs nou, inventat și realizat de o companie românească de tradiție.
Comuna Ciugud și-a creat imaginea unui promotor activ al modernizării administrației publice locale, lansând în 2019 conceptul „Smart Village” ca soluție de digitalizare a serviciilor publice și de dezvoltare a satului românesc.
Trimite articolul
XNU este apa in comuna si ne lăudam ca facem nu stiu ce…din pacate scoala nu este gata nici in septembrie…. de promisiuni suntem sătui pana peste cap…