Având în vedere situația pandemică, Primăria din Oșorhei a înțeles că școala trebuie adaptată vremurilor. Clasa în aer liber e o practică folosită și în alte vremuri care au impus astfel de soluții. Sunt celebre, de exemplu, fotografiile cu Regele Mihai elev care învăța în astfel de clase.
„Mi-am dorit mult o sală de clasă în aer liber. Și vom avea parte de ea. Acest spațiu este gândit pentru activitățile instructiv educative, activități sportive și activitățile extracurriculare din timpul anului școlar. E un spațiu pentru întâlniri formale și nonformale ”, explică Sorin Mohuț, directorul Școlii Gimnaziale Aurel Pop din Oșorhei, unitate școlară pregătită să îi aștepte copiii pentru ai trece pragul începând cu 13.09.2021.
Clase noi, mai mulți copii
Una dintre bucuriile acestui nou început de an școlar o reprezintă pentru toate cadrele didactice, debutul unei noi grupe de gradiniță cu program prelungit, pe lângă cele existente și încă o clasă de învățământ gimnazial. Numărul copiilor înscriși la învățământ preșcolar, învățământ primar și învățământ gimnazial continuă să crească de la an la an școlar. Acest fapt, spune despre dascălii acestei școli, că își fac treaba bine și îi motivează să continue în același ritm și la fel de implicați în educația copiilor din această comunitate.
[eadvert]
În vara aceasta, conducerea școlii a reușit ca din începând din noul an școlar să nu mai existe nicio sală de clasă din cele 30 folosite fără aparatură Smart utilă în procesul instructiv-educativ, a reușit să achiziționeze tot ce este necesar pentru siguranța elevilor și a dascălilor și să ducă la final un proiect gândit de anul trecut școlar și anume o sală de clasă spațioasă în aer liber.
„Având în vedere vremurile pe care le trăim am considerat că este necesar un astfel de spatiu pentru desfășurarea anumitor ore de curs, pentru ore de lectură, pentru întâlniri formale și nonformale cu cadrele didactice, pentru întâlniri cu părinții și cu partenerii noștri în diferite proiecte, pentru activități extracurriculare pe care le vom desfășura. Acest spațiu va fi dotat cu tehnologie profesională care poate fi folosită în spatiu liber pentru a face aceste activități cât mai atractive pentru participanți ”, explică directorul școlii Adrian Sorin Mohuț.
În 2021-2022 indiferent sub ce formă (fizic sau online) se vor desfășura activitățile din proiectul european Erasmus+“Let’s say stop to violence together” toate cadrele didactice au posibilitatea de a participa la cursuri de perfecționare ale căror cheltuieli să fie suportate din bugetul școlii, copiii să vină cu drag, iar părinții să fie liniștiți că, aceștia își desfășoară activitatea într-un mediu curat, sigur și sănătos.
„Dacă va fi nevoie, deși ne dorim să nu fie cazul elevii vor avea la dispoziție și în acest an tablete pentru desfășurarea cursurilor cu participare, online. Partener de nădejde a fost dintotdeauna , Primăria Comunei Oșorhei reprezentată prin domnul primar Ioan Gligor și domnul viceprimar Mihnea Dumitreanu, și Consiliul Local Oșorhei ”, a menționat directorul Școliii Oșorhei.
Trimite articolul
XŞi la iarnã vom putea încãlzi scoaliţia.
Un tv pe un perete si e clasa smart. Hai rumunja
-
Tarani smart tip Osorhei.