Expoziţia prezintă medii de viaţă din Miocenul mediu, prin exponate de nevertebrate marine fosile (corali, bivalve, gasteropode, echinide), dar şi vertebrate marine, cum ar fi delfinul şi balena, care au populat marea ce acoperea o parte din judeţul nostru în urmă cu 15-12 milioane de ani. O sală îi este dedicată sitului arheologic Cetăţeaua, unde se prezintă obiecte din preistorie şi epoca dacică, precum şi alimentaţia populaţiei în acele epoci. Biodiversitatea din situl Natura 2000 (speciile reprezentative, rare şi ocrotite, printre care şi cele incluse pe lista speciilor de interes comunitar) este prezentată atât prin fotografii realizate în timpul cercetărilor de teren, cât şi prin exemplare din colecţie. Printre exponatele cu animale vertebrate se numără: barza neagră, prigoria, ciuful de pădure, diferite specii de ciocănitori; salamandra, ariciul etc., iar printre nevertebrate: racul de râu, melcul banatic, fluturele roşu de mlaştină, fluturele cu coadă de rândunică, rădaşca etc.
Pentru prima dată s-a amenajat o sală interactivă în cadrul expoziţiei, în care copiii au la dispoziţie jocuri (puzzle, domino de mari dimensiuni, cuburi puzzle 3D etc.) care conţin imagini şi informaţii despre animalele expuse. Jocurile interactive şi fişele de lucru legate de expoziţie au fost concepute pentru 2 categorii de vârstă: elevi de grădiniţă (4-6 ani) şi cei de şcoală primară (7-10 ani). Jocurile au fost elaborate în aşa fel încât să completeze curricula şcolară (medii de viaţă, lanţul trofic, animale sălbatice, etc.) într-un mod distractiv.
Preţul unui bilet pentru copii este de 2 lei, pentru adulţi, 4 lei. Un cadru didactic/ grup de elevi are intrarea gratuită. Pentru a beneficia de ghidaj, care este gratuit, vă rugăm să vă faceţi programare prealabilă. Programările pentru ghidaj se fac începând cu 24 martie 2014 la telefon 0259-47.99.18.
Citiți principiile noastre de moderare aici!