În acest moment, la nivelul județului Bihor se află în scenariul galben, 29 de localități, iar alte nouă localități au depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
[eadvert]
Localitățile din șcenariul roșu sunt: Lazuri de Beiuș (4.98‰), Măgești (4.52‰), Sântandrei (4.43‰), Viișoara (3.8‰), Vadu Crișului (3.74‰), Chișlaz (3.42%), Pocola (3.3‰), Nucet (3.27‰), Boianu Mare (3.14‰).
Oradea se află în prezent sub pragul scenariului roșu, având o rată de infectare de 2,81‰, apropiindu-se de Câmpani cu o rată de infectare de 2.94‰.
„Menționăm că, la această dată, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidența la nivelul județului este 1,86 cazuri/1.000 locuitori, exceptând focarele”, a transmis Prefectura Bihor.
Măsurile adoptate în cadrul Hotărârii CJSU nr. 2/2021 se aplică începând cu data 12 ianuarie, ora 00.00. Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localități.
22 de centre de vaccinare anti-COVID în Bihor
Tot în cadrul ședinței de astăzi a fost aprobată autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Bihor pentru etapa II și III. Conform hotărârii, la nivelul județului vor fi organizate 22 de centre zonale, în 13 localități, după cum urmează: Oradea, Sânmartin, Băile 1 Mai, Tileagd, Aleșd, Bratca, Tinca, Salonta, Beiuș, Ștei, Popești și Marghita.
„Precizăm că, în vederea operaționalizării centrelor, prefectul Dumitru Țiplea a dispus evaluarea stadiului de pregătire al acestora de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, precum și de către reprezentanți ai Nucleului Județean de Coordonare și Monitorizare a Campaniei de Vaccinare împotriva Covid-19, care au efectuat inspecții succesive în teren. În cadrul vizitelor au fost analizate, în fiecare centru, starea în care se află construcția, posibilitatea organizării fluxurilor sanitare conform metodologiei, precum și dotările necesare pentru operaționalizare până în data de 15 ianuarie. În fiecare centru a fost distribuit, de asemenea, un Manual al Centrului de Vaccinare, cuprinzând legislația în vigoare, metodologia și procedurile cu privire la buna funcționare. În vederea autorizării, reprezentanții DSP Bihor vor efectua în cursul acestei săptămâni o nouă inspecție în fiecare din cele 22 centre de vaccinare selectate la nivelul județului”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Bihor.
Trimite articolul
XÎn Londra se zice că ar fi 1 din 30 atinși de acest virus și nu este o panică de nedescris în a dispera oamenii. Ce ar fi la noi în așa situație ?
Și în propriile case ne-ar pune cu mască. Să avem grijă de ce ne dorim ca mai apoi să nu ne plângem de milă.
-
Ion Creanga zice ca ursului i-a inghetat coada cand a vrut si el sa pescuiasca !!!
Ar trebui carantinat tot Bihorul nu aveți un simt al răspunderii , nu purtați masca și cei mai rău polițiști care nu.piarta masca , autorități care va lăsa de izbeliște, nici măcar sa va testeze să vedeți e o răceală e Covid ,