Silvicul Flavius Irimie contraatacă. Şef al Ocolului Silvic Sudrigiu, candidatul PSD la Primăria Rieni acuzat de primarul Bota (PNL) că a folosit maşina de serviciu de la Romsilva în scopuri electorale infirmă acuzaţiile şi vine, la rându-i, cu alte acuzaţii!
Adus la Oradea de şeful său de partid pentru a-şi prezenta versiunea proprie, Irimie susţine că în data de 28 aprilie s-a deplasat cu maşina de serviciu să descopere tăieri ilegale, nu să facă propagandă electorală. Cu astă ocazie, Irimie afirmă că a depistat „material lemnos pregătit de PNL pentru campania electorală.
Anii trecuţi, pădurarii din Rieni alocaţi unui ocol silvic privat dădeau lemne cu dedicaţie căte o listă de cetăţeni dată de dl. primar Bota. La această oră, Garda Forestieră verifică de unde provine acel material lemnos”, spune Irimie, precizând că în satul Valea de Jos a descoperit „o cantitate foarte mare de material lemnos tras în rampă, circa 50 mc”, sesizând Garda.
Tăierile din ocoalele private
Iată versiunea lui Irimie care, ca angajat la Romsilva, aruncă acuze spre ocoalele private controlate de primării: „Am depistat cioate fără marcă sau numai cu vopsea, fără a fi vizibilă vreo marcă în parcelele vecine, aparţinând primăriilor. Niciodată nu am folosit maşina de serviciu în scopuri electorale. În acest sens avem ordinul Romsilva, care ne interzice. Dar, mergând spre casă, m-am întâlnit cu echipa mea de campanie şi i-am salutat. Dar asta nu înseamnă că am fost implicat în acţiunea de împărţire a pliantelor electorale”, relatează Irimie, care anunţă că a intrat în concediu de odihnă pe perioada campaniei.
Primarul Bota sesizase Poliţia Ştei şi ceruse şefului Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Florescu – şi el membru PSD, să-l sancţioneze pe contracandidatul Irimie. Ceea ce nu s-a întâmplat. Acum, Irimie plusează, afirmând că a descoperit material lemnos tăiat ilegal şi în satul Ghighişeni, ce aparţine de Rieni.
„Sunt în jur de 150 mc traşi în afara satului care, cu promisiunea preşedintelui Fagul Ghighişeni, Nica Onişor – fostul primar, actual consilier al primarului de Rieni şi preşedinte al biroului electoral de circumscripţie, se vor da oamenilor în campanie. Şi pe această cale, sesizez Garda Forestieră, Jandarmeria şi echipele mobile de control din cadrul Direcţiei Silvice Bihor pentru a face verificări. Legislaţia mă obligă să sesizez organelor abilitate şi dacă se efectuează tăieri ilegale în afara fondului forestier aparţinând Regiei Naţionale a Pădurilor”, reclamă Irimie.
La rându-i, şeful organizaţiei PSD Rieni, pensionarul de boală Gheorghe Domşa îl acuză pe primarul Bota că a folosit „în scopuri personale şi de serviciu” o maşină ce aparţine GSS – firma de pază aparţinând fraţilor Micula cu care Primăria Rieni are contract. Pesediştii îl mai văd pe primar vinovat că, deşi se semnează „prof. Gheorghe Ioan Bota”, şcolile din Petrileni şi Valea de Jos, frecventate de circa 40 – 45 de şcolari şi grădinari, arată dezolant şi că Primăria Rieni îşi dă concursul la depunerile ilegale de deşeuri în comună.
Facebook-ul Arinei Moş
La rându-i, marţi, Ioan Mang l-a întrebat public pe primarul Ilie Bolojan „ce măsuri ia împotriva Arinei Moş (şefa ASCO), funcţionar public, care în timpul orelor de program îşi manifestă susţinerea şi ne îndeamnă să votăm Ilie Bolojan pe pagina sa de socializare?”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!