O nouă zi, o nouă etapă în conflictul pornit contra învățătoarei Livia Ciotea. Părinții elevilor clasei pregătitoare C de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea nu și-au lăsat ieri copiii la ore.
[eadvert]
Aceștia susțin că se tem pentru siguranța copiilor lor, după ce învățătoarea a avut un proces intentat pentru pedepsirea elevilor, pe care l-a câștigat în instanță.
Concret, aceștia spun că ar fi auzit de la părinții elevilor respectivi că i-ar fi ținut cu mânuțele în sus ore în șir și le-ar fi spus că „au inimă neagră”. Învățătoarea a câștigat însă procesul cu părinții și cu școala, care a trebuit să o repună pe post. Părinții actualei generații de elevi au participat marți după amiază la ședința cu părinții și par a fi nemulțumiți de modul de a relaționa al învățătoarei. Ei refuză însă să-și ducă micuții la școală, spunând că fiecare încearcă să-și transfere copilul la o altă unitate de învățământ: unii în privat, alții în școlile unde mai sunt locuri disponibile.
La rândul său, Monica Costa, directoarea Școlii „Nicolae Bălcescu”, afirmă că încearcă să găsească soluții pentru a aplana acest conflict între părinți și cadrul didactic.
„Am cerut note explicative. Deocamdată, împotriva doamnei învățătoare nu pot să aplic nicio sancțiune. Încercăm să găsim soluții, pe care le vom comunica Inspectoratului Școlar. Nu pot decât să respect decizia judecătorească”, a declarat directoarea.
Protest împotriva învățătoarei: Jumătate dintre părinți nu și-au dus copiii în clasă
Trimite articolul
XEu nu as crede ca dupa scandaluri si tribunale, invatatoarea ar mai repeta practicile din trecut.
-
De ce nu? Daca a castigat procesul… poate exercita linistit practicile din comunism. I-as rupe manutele.
cum poate distruge un “om”, un director complexat viata si cariera unei femei cu 35 de ani la catedra? Ati incercat sa aflati ce parere au ciclurile anterioare despre doamna invatatoare? Doamna directoare ar putea delega o persoana , chiar un parinte, care sa participe la ore, ,pentru o perioada de “proba”, pentru confortul si siguranta copiilor si parintilor. Nu o cunosc pe doamna invatatoare Livia Ciotea dar, cunosc multe cadre didactice care nu ar trebui sa fie la catedra.
Suntem in secolul XXI dece nu se monteaza o camera de supravegere si se da access tuturor parintilor, si problema e rezolvata
-
O supraveghere video centralizata se poate realiza. Reglementarile referitoare la protecția datelor personale nu permit insa ca părinții sa aibă acces direct la filmări. De asemenea nu pot solicita unitatii scolare vizualizarea filmelor. Solicitarea se face la politie și aceasta poate avea acces la înregistrări doar in cazul unei cercetări penale.