O orădeancă a reclamat în mediul online și la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Bihor că a găsit un vierme în meniul zilei achiziționat de la restaurantul Spoon Bar&Grill.
„Scopul acestei postări este strict preventiv și informativ! În jurul orei 12.00, meniul zilei (27 lei) comandat de la Spoon Grill Bar, s-a transformat într-o experiență mai puțin “savuroasă”. ANPC-ul a fost deja anunțat”, este mesajul însoțit de imagini și un scurt videoclip cu preparatul.
Femeia a comandat două meniuri identice de la restaurant, însă spune că doar în unul dintre acestea a găsit un vierme.
Potrivit imaginilor postate de aceasta, viermele se afla pe o bucată de pui. Mai exact, pe un steak de pui marinat în plante aromatice servit cu risotto alla Milanese și sos blue cheese.
Közzétette: Bianca Suciu – 2020. április 27., hétfő
2.000 de lei ca să-nchidă ochii
Contactat telefonic, managerul restaurantului, Florin Buha, spune că viermele nu avea cum să provină din restaurant, cu atât mai mult că steakul de pui este gătit pe grătar.
„Doamna a venit personal la restaurant pentru a face o plângere. Noi ne-am oferit să îi restituim banii pentru cele două meniuri, însă nu a fost de acord. Soțul dânsei ne-a înaintat propunerea de a le face o ofertă și chiar ne-a dat ultimatum pentru aceasta. Ulterior, acesta a spus că uită tot dacă le virăm în cont 2.000 de lei. Am refuzat și le-am transmis să facă ce cred ei de cuviință, pentru că viermele nu este de la noi”, a precizat pentru Bihon.ro, Florin Buha, managerul restaurantului Spoon Bar&Grill.
Cei doi au depus o plângere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, care au și efectuat un control în cursul zilei de marți, 28 aprilie. În urma inspecției, echipa de control a CJPC Bihor nu a găsit insecte sau urme de proveniență a viermelui.
„Ca urmare a reclamației unui consumator privind prezenta unui vierme in meniul cumpărat de la Restaurantul Spoon Oradea, cu celeritate, comisarii CJPC Bihor au efectuat o acțiune de control la prestatorul de servicii, acesta fiind sancționat contravențional pentru abateri constatate conform prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor.
Reclamația a fost închisă drept nesoluționabilă, în unitate nefiind regăsite insecte, materia primă și produsele finite – preparatele culinare neprezentând semne de infestare”, ne-a transmis Giani Bura, inspectorul şef al CJPC Bihor.
Managerul restaurantului mai suține că viermele nu provine din restaurant, argumentând că folosesc doar produse proaspete, dar și că iau acum în calcul acționarea în judecată a reclamanților, pentru prejudiciile cauzate. „O să ne consultăm cu un avocat și vom decide dacă îi vom acționa în judecată”, a conchis Buha.
A vomitat instant
Contactați pentru a-și expune punctul de vedere, reclamanții au refuzat inițial dialogul, însă apoi au fost de acord să ofere detalii.
„Initial am considerat ca nu este necesar sa dau un interviu, pentru a nu da curs acestor lucruri, am considerat ca mi-am atins deja scopul, si anume informarea oamenilor de a fi atenti mereu cand comanda mancare. Dar tinand cont de lucrurile eronate care s-au prezentat, voi interveni.
Luni, in data de 27.04 am comandat 2 meniuri de la Spoon. Acestea au ajuns, totul in regula la prima vedere. Dup ce am terminat supa, eu si sotul meu am deschis sa mancam felul 2 (pui cu sos si orez). Sotul meu in timp ce manca, doar vad ca se ridica si scuipa tot si incepe sa vomite pe masa, initial nu intelegeam ce se intampla. A muscat din pui si din ardei copt, iar urmatorul moment a fost sa vada viermele acela pe pui. Ni s-a facut rau instant. Eram in timpul pauzei de masa si am avut 7 colegi martori, toti au vazut viermele si nu ne vedea sa credem.
Am luat legatura cu cei de la Spoon, iar ei au recunoscut si au afirmat ca au mai avut probleme acum 2 luni cu VIERMI si ca sunt de la ardeii copti. Atat bucatarul, cat si ospatara cat si managerul cu care am vorbit ne-au zis ca au mai avut aceasta problema, si pur si simplu nu intelegeam cum au putut sa aibe aceasta problema si sa NU o rezolve, sa continue cu astfel de cazuri.
Dupa acestea, am discutat cu avocatul nostru. Am cerut 2.000 lei ca si penalizare pentru ceea ce ni s-a intamplat, pentru daune morale si pentru a fi o invatatura ca sa-si asume aceste lucruri, sa verifice cu cea mai stricta atentie tot ce pune in farfuria clientului, pentru ca risca sanatatea oamenilor, si nu ca sa «inchid ochii».
Imi doresc ca niciunui alt cetatean sa nu i se mai inample o astfel de experienta si sa fie luate toate masurile necesare de precautie”, este mesajul transmis de reclamanți.
Trimite articolul
XL au pus ei……Scopul : strict informativ (?????)… Penibili,,,,,,Mai bine arat viermele decat puiul , gatit prea complicat…..: doar gratar era de ajuns…….
La spoon nu calc din principiu, sunt cei care au distrus acel plop al doamnei Marossy. Asa ca pofta buna oricum.
-
de fiecare data cind trec pe acolo si vad plopul ala macelarit pun niste blesteme pe ei. Usca-li-s-ar miinile si picioarele si matele in ei.
-
Tu ești om măi otravitule!?
-
Vrajeala,
Se plictiseste careva pe vremea asta si publica porcariile altora ?
Minciuni grosolane, ce-i asa mare lucru sa ii fi dat alt meniu si gata.
Daca vrei sa lucrezi in mass media trebuie sa bagi frica in oameni.
nu cu mult timp inainte de criza asta la Spoon clientii a facut o toxinfectie alimentara de toata frumusetea la un eveniment organizat de ei. Probabil au musamalizat asta, au mafiotii de la Lotus pile si relatii peste tot
Din principiu nu calc pe acolo . Era in plop frumos acolo …. De mincare habar nu am . Dear DACA Este adevarat merits o amends usturatoare plus despagubiri persoanaa
Care e ideea sa faci pui la gratar si apoi sa il ineci intr-un sos plin de chimicale?! In fine, faptul ca mafiotii aia au macelarit acel plop frumos prin metodele lor mafioate nu o sa fie uitat de nimeni… oradenii nu sunt vasluieni domnule manager Florin Buha. Nu sunteti in Teleorman sau in Caracal. Avem o societate in Oradea cu un grad de intelect destul de mare si cu un spirit civic pe masura, de aceea orasul este la nivelul la care este. Ce ati facut voi acolo taiand acel plop a fost masacru. A ajutat ca sunteti mafioti, a ajutat ca edilul sef e pe aceeasi minte, adica sa decapiteze cat mai multi copaci, asa ca nu a fost nici o problema sa gasiti o solutie. Dar noi nu uitam. Sunteti o rusine!
viermele ala iti sare in ochi instantaneu….nu aveai cum sa tot manci din carne pana ajungi langa vierme !
Nu vreau sa le iau apararea celor de la Spoon, oricum au o ospatara micuta blonda, cu parul prins in coada foarte fitoasa si obraznica dar sunt si nemernici care incearca sa faca un ban.
In general clientul roman este un TARAN necioplit, o mizerie nesimtita. Care in magazine de bricolaj de exemplu in timp ce tu vorbesti cu angajatul se baga si el peste voi in timpul conversatiei.
O mizerie de om care nu respecta programul unui magazin. Magazinul inchide la 21, cretinul intra la 20:58 sa se uite.
-
Vorbesti tampenii. Clientul roman NU e un taran necioplit daca isi cere drepturile. In tara civilizata daca programul e pana la 21:00 asta chiar inseamna ca poti sa intri pana la 21:00. Taran necioplit este angajatul care in loc sa isi faca treaba unde e pus ar prefera daca se poate sa plece acasa si la 20:30. Ba nu, la 20:00, de ce nu? Asta e mentalitatea romanului… cum sa furam un minut de acolo, cum sa fim mai smecheri, cum sa muncim mai putin etc. tu acuna pe bune, chiar ai intervenit in discutia asta cu asa ceva? Ar trebui facute niste verificari in prealabil la cine are voie sa comenteze sau nu… vorba lu’Dinu – port ilegal de creier. Aaaa…. care Dinu? Ma gandeam ca nu o sa stii… Cornel Dinu! Hai noroc!
-
cu siguranta tu esti unul dintre cei care ar pune un vierme in mancare sa scoata niste bani. :))))
-
Comentariul tau te jigneste. Programul e program pana la fix. Cei de la restaurant daca au gresit sa plateasca si daca au taiat un pom sa plateasca minim 10000 de lei amenda si banii sa fie destinati plantarii copacilor.
-
In viziunea nesimtitilor, da. e pana la fix. cetateni europeni :)) toti au drepturi
-
-
-
Întradevăr pare plauzibilă ipoteza că a fost pus acolo dar având în vedere că am fost acolo si l-am văzut cu ochișorii ăștia ai mei și nu port ochelari. Deci ce zici ii un bullshit vb că sa te bagi in seama numa.
Restaurant de căcat .
cata prostie domina in lumea asta…voi astia ce comentati…sunteti mai prosti ca noaptea…auzi la ei…ca de ce e grataru cu sos nu stiu ce dare, ca plopul vietii…”ca din principiu nu merg acolo” voi aveti principii mah??? imbecililor!!!!!! in primul rand, rastaurantul ala s-a facut acolo ca a fost lasat sa se faca!!!!!! oare de cine?? hmmm….blestemati degeaba pe cine nu trebuie…in al doilea rand in poza se vede carnea muscata aproape de vierme :))) haha adica musti la un cm de vierme da nu il vezi, pana dupa ce bagi in tine ca vaca jumate de mancare? hai ma lasi? apoi au tupeu sa ceara bani sa “inchida ochii” si imbecililor spuneti ca tot restaurantul e de vina? voi cretinilor nu vedeti decat ce vreti nu? nu adevarul care e chiar sub nasul vostru!!! sau chiar atata de prosti sunteti de nu va duce capul sa judecati?
-
Oricum nu vei vedea 1 leu de la mine sigur nu Voi cumpara nimic de acolo . De Acum in Colo Mai sigur CA niciodata. Na chiar onsa incep SA indeum si alto amici SA DACA la fel . De imbecil CE sunt
-
Vad exact ce scrii: un amarat care fara alte argumente arunca cu injurii. Banuiesc ca asta este si nivelul restaurantului “select”
-
Vad ca a inceput deja frustrarea la Spoon! Sper sa va mancati intre voi!
-
uite ca o aparut si expertu in viermi de la buda infecta spoon
Cum dracu să mănânci într-un local făcut dintr-o budă? Măcelari de vegetație și invadatori ai albiei Crișului Repede. Nu-i voi uita niciodată. Mai sunt șmecheri din ăștia care modifică albii de râuri pentru că pot. Apoi îi doare în p..ă că au lăsat gospodării fără apă în fântâni. Vă vine și vouă rândul. Stați liniștiți.
Viermele ala e de pe legume nu e de carne arata complet diferit unu de altul asa ca tind sa cred clientii findca au zis de ardei si li sa spus ca au mai avut situatii similare. O sa trec pe acolo cand am nevoie de momeala pt pescuit. Poate ma instalez chiar pe terasa la ei. 😀
-
Chiar este ideal pt pescuit, ma mir ca nu l-au vandut dlui presedinte al CJ
Este vierme de paprika îl mănânci și n-ai nimica.
-
A mai fost un caz filmat la che faţã cercetat viermele de m-am întrebat cum trăiește ardeiat? La paprika este iute chiar și aerul ei roș nu cumva o fost în coş scãpat numai puţin griş care vechi se dovedeşte viermuitor pe furiș?
la jegul de la Spoon au intrat viermii in meniu pe linga virusii COVID
Viermee Soparlaa Hienaaa
Va dorim tuturor, lumea animalelor
Mission completed
cine verifica firmele de catering din punct de vedere igienic si de calitate, nimeni, multe ar trebui inchise pentru ca sunt focare de mizerie.
Nu am mai mancat de acolo,(poate dupa faza asta nici nu mai vreau deloc) dar faza asta de a cere bani pentu ” tacere” mi se pare la fel de dezgustatoare ca viermele de pe mancare. De unde a iesit suma asta? Poate nu e prima data ca incerca norocul asa.
Ar trebui sa boicotati jegul ala de restaurant infect construit pe locul unei bude!
E plin de ,, șmecherași” din ăștia, e și expirată faza, merg la shaormerie cu un gândac de bălegar uscat îl ornează (toți stau taman deasupra, niciodată înăuntru, foarte interesant) și vin cu ultimatumuri ori îmi dai shaorma câte zile mai trăiesc ori nush ce sume ridicole ori te dau la OPC. 95% se albesc că varul când sunt puși să se uite la imaginile de supraveghere
-
s-au trezit smenarii, ajutati-i pe infectii de la Spoon poate va dau si voua sa mincati o farfurie cu viermi
Ce vierme frumos fara sos pe el si este amplasat exact deasupra pentru vizibilitate 🙂
-
Pete, sobolanule, sa moara ma-ta ca tu numa viermi de la Spoon maninci
-
au aparut si expertii in viermi care sa ii scoata basma curata pe infectii de la spoon. Nu va e rusine, gunoaielor?
Falimentul va maninca, vinzatori nenorociti de viermi de la buda infecta Spoon