Echipajul de scafandri de la Detaşamentul 1 Pompieri Oradea au făcut scufundări pe lacul de acumulare de la balastiera din Episcopia.
Cu o pregătire minuţioasă şi echipaţi până în dinţi, scafandrii au efectuat un antrenament de căutare, recuperare şi orientare cu busola.
Echipament greu
Echipamentul unui scafandru poate să ajungă la o greutate de 40 de kg, iar dacă se mai adaugă încă o butelie acesta poate să ajungă şi la 70 de kg. Astfel de antrenamente se fac de trei – patru ori pe lună în diferite condiţii şi locaţii, pentru a încerca să simuleze cât mai bine eventualele acţiuni la care trebuie să se intervină. Pregătirea scafandrilor, atât teoretică cât şi practică, a avut loc la Centrul de scafandri din Constanţa, unde de altfel se organizează pregătirea tuturor scafandrilor din ţară, la intervale regulate de timp.
La mare
La Constanţa scafandrii învaţă tot ceea ce ţine de folosirea diferitelor tehnologii de scufundare şi tipuri de aparate de respirat sub apă, ca de altfel şi controalele şi analizele medicale de care aceştia au nevoie.
Anual scafandrii bihoreni pleacă de trei, patru ori la Marea Neagră pentru antrenamente la adâncime mai mare şi în condiţii diferite faţă de cele întâlnite în apele din judeţul nostru.
Prima deplasare din acest an a fost în luna martie şi a cuprins o pregătire de circa două săptămâni, care s-a bazat în special pe exerciţii de scufundări la adâncime.
Paul Chira
Citiți principiile noastre de moderare aici!