Vineri 31 octombrie 2014 (inclusiv) este termenul limită până la care fermierii bihoreni pot depune cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2014.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare pentru 2014 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoțite de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în trimestrul respectiv, precum și documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările și completările ulterioare.
Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli în funcție de sectorul (vegetal, zootehnic și/sau îmbunătățiri funciare) în care își desfășoară activitatea.
Pentru sectorul vegetal, odată cu cererea trimestrială de plată se va depune și copia cererii unice pe suprafață sau documentul care atestă înscrierea în Registrul plantațiilor viticole.
„Beneficiarii au obligația să utilizeze cantitățile de motorină achiziționate cu acciza redusă strict în scopul destinat conform prevederilor legale. De asemenea, au obligația să notifice în scris, în termen de 10 zile lucrătoare, orice modificare a structurii de culturi, în cazul în care cantitatea de motorină per hectar este diferențiată și a suprafeței totale, modificarea efectivului de animale/pasări/familii de albine/viermi de mătase sau a cantității de apă ori cazurile excepționale apărute ca urmare a efectelor unor circumstanțe naturale pentru care s-a solicitat determinarea și acordarea ajutorului de stat”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.
Poliţe de asigurare
Conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor tot până vineri vineri 31 octombrie (inclusiv) este şi termenul limită până la care se depun cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare pentru culturile înfiinţate în primăvara anului 2014.
Schema de ajutor de stat pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare – reasigurare se aplică doar beneficiarilor întreprinderi mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei agricole primare,dacă au ca obiect de activitate exploatarea terenurilor agricole şi/sau creşterea animalelor, păsărilor, familiilor de albine şi îndeplinesc următoarele condiţii, în funcţie de obiectul de activitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!