În ultima perioadă protectorii consumatorilor au desfăşurat acţiuni de control privind modul de producere şi distribuţie a produselor alimentare conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.96/2002 şi a O.U.G. 24/ 2010. Au verificate un număr de 29 de şcoli şi grădiniţe din municipiu şi din judeţ. Deficientele nu au contenit să apară. „La 11 unităţi din cele verificate s-au constatat deficienţe”, a precizat Traian Bejan, comisarul şef al Comisariatului Judeţea pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor. Nerespectarea graficului de distribuţie, în şcoli şi grădiniţe, respectiv: zilnic în oraşe şi municipii, bisăptămânal în localităţile aflate la o distanţă de maxim 50 km de sediul distribuitorului şi săptămânal în cazul localităţilor aflate la o distantă mai mare de 50 de km de sediul distribuitorului, caz întâlnit la Şcoala Generală Lazăreni, Biharia.
Deficienţe
Organele de control au constatat deficienţe şi la condiţiile de depozitare şi păstrare a produselor dar şi la modul de ambalare şi etichetare a produselor. „În urma controalele s-a constatat că în anumite cazuri distribuţia produselor se face noaptea fără a fi preluate de reprezentantul unităţi respective, pentru recepţionarea cantitativă şi calitativă SC Derpan SRL Galaţi, brânza nu este etichetată cu menţiunea «Produs distribuit gratuit». De asemenea,
merele sunt distribuite cu deficienţe calitative şi nu sunt etichetate conform legislaţiei în vigoare caz întâlnit la Şcoala Generală Oltea Doamna, din Oradea”, a punctat comisarul şef Traian Bejan. Pentru deficientele amintite SCDerpanSRL Galaţi a fost sancţionat contravenţional.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!