Pentru stingerea incendiului au intervenit echipajele de pompieri militari și membri Serviciului Privat pentru Situații de Urgență OMV Petrom. Incendiul s-a produs marți la ora prânzului la un bloc de locuințe sociale din Marghita.
Pompierii au fost sesizați printr-un apel la 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu pe strada Litoralului din Marghita. Apelul respectiv indica faptul că deflagrația s-a produs la o clădire construită pe două niveluri, cu șapte apartamente la etaj și o sală de sport la parter.
„La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate echipajele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un autocamion de intervenție și cu ambulanța de tip B2 a subunității”, informează maior ISU Crișana, Camelia Roșca.
În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la podul și la acoperișul clădirii, pe o suprafață de 650 de metri pătrați. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de flăcările care au fost alimentate de cantitatea mare de materiale combustiile din structura acoperișului construit din scândură dublă și pavat cu rigips și de vântul puternic, incendiul riscând să se propage la întreaga construcție și la alte două clădiri situate la circa patru metri de focare.
„Forțele de intervenție au procedat simultan la verificarea locuințelor pentru salvarea eventualelor victime, evacuând un adolescent (în vârstă de 18 ani) și doi copii (în vârstă de 12, respectiv 8 ani), la localizarea și lichidarea incendiului (acționând atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirii) și la evacuarea unui număr de cinci butelii pentru prevenirea producerii unei deflagrații”, mai precizează Roșca.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un coș de fum deteriorat.
Tot marți,24 martie, pompierii bihoreni au intervenit între 11:10-01:10 pentru stingerea altor cinci incendii produse în Oradea, Păușa, Aleșd, Marghita, Husasău de Criș și Dumbrăvani. Toate cele șase incendii au fost provocate de coșurile de fum (patru necurățate de funingine și două, deteriorate).
Ultimul din cele șase incendii menționate s-a produs în cursul nopții de marți spre miercuri, în jurul orei 00:20, la o locuință din localitatea Dumbrăvani, comuna Buntești, cel mai probabil din cauza unui coș de fum deteriorat. Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizați pompierii Stației Ștei, care au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute, limitând pagubele la circa 15 metri pătrați de tavan.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că burlanele şi coşurile de fum reprezintă una din cauzele frecvente de incendiu în lunile reci ale anului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!