A adoptat, totuşi, un ton diplomatic, deşi nu înţelegea de ce trebuie sacrificat un subprefect UDMR într-un judeţ precum Bihorul, cu sute de mii de etnici maghiari. Aceasta în timp ce UDMR conduce în Prefecturi din afara arcului carpatic. „Nu văd logica. Poate că este, dar eu nu cunosc acum criteriile după care s-a decis… Pot să vă spun însă că am avut o relaţie extraordinară cu prefectul Gavrilă Ghilea”, ne-a spus Sarkady, care nu ar refuza de-acum un post de director într-o deconcentrată, oferit de UDMR.
Totuşi, nu s-ar autopropune şi nici nu s-ar duce oriunde. „Şi până acum mi s-a propus, nu am mers eu să cer. Nu aş vrea totuşi să conduc o instituţie unde nu mă pricep. Cum ar fi CET-ul, de exemplu”, mai spune Sarkady. Dacă nu se iveşte nimic la orizont, subprefectul eliberat din funcţie are la îndemână varianta unei catedre la Universitatea Partium.
Subprefectul păstrat, Cristian Bitea, a ţinut să felicite cotidianul nostru pentru obiectivitate în tratarea subiectului ce-l privea pe el şi pe Sarkady. Aceasta deoarece în prealabil mulţi îl dădeau pe Bitea ca plecat din Prefectură, pentru ca apoi Guvernul să procedeze pe dos. Acelaşi Bitea a ţinut să sublinieze că „nu totul s-a redus la simple negocieri politice. S-a mers şi pe principiul că «omul e titular pe funcţie (Bitea – n.r.), atunci hai să negociem în jurul lui»”. Bitea e înalt funcţionar public, ocupând într-o perioadă posturi în conducerea Institutului Naţional de Administraţie.
C.C.
Sarkady, victima „răcelii” Kiss – Marko
Citiți principiile noastre de moderare aici!