Natura își trăiește ritmul său prin permanentă mișcare și schimbare a anotimpurilor. Unul dintre anotimpurile sărbătorite de Grădinița Allegria din Oradea este Toamna. La sfârșitul săptămânii trecute, ei au marcat Sărbătoarea Recoltei. Aceasta a fost un prilej de laudă și mulțumire aduse soarelui, ploii și pământului pentru roadele bogate strânse toamna cu mâinile harnice ale oamenilor.
Evenimentul a fost marcat de Grădinița Allegria în perioada 18 – 21 octombrie, de grupele de copii care studiază limba germană, coordonate de educatoarele Adina Flore, Szitko Klara, Nicoleta Cîrț-Ursuț, Andreea Marincaș, Andreea Klein, Dalia Vedinaș și a directoarei Rodica Ștef.
Practic, în fiecare zi, au fost organizate și susținute diferite activități cu impact asupra copiilor și părinților, prin care copiii au avut prilejul de a-i mulțumi toamnei pentru bogățiile ei.
„Prin acest proiect am avut în vedere mai multe aspecte. Între acestea: evaluarea cunoștințelor predate despre anotimpul toamna și prețuirea frumuseților naturii. Totodată, ne-am dorit să-i învățăm pe copii să protejeze natura. Proiectul a avut și un scop recreativ”, au transmis reprezentanții grădiniței.
Astfel, copiii au învățat cântece și poezii atât în limba română, cât și în limba germană; au învățat un dans specific german; au realizat lucrări artistico- plastice și practice specifice anotimpului, au pus murături, au făcut must și au decorat sticle „Sporul casei”.
„Am încercat să-i implicăm și pe părinți. Acasă, împreună cu copiii, aceștia au realizat diferite lucrări inspirate din natură. A doua zi, micuții le-au adus la grădiniță și au înfrumusețat terasa grădiniței”, au mai menționat cei de la Allegria.
Cele trei grupe germane de la grădiniță i-au avut ca parteneri educaționali pe elevii claselor primare de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea. Ei au fost coordonați de învățătoarele Gelina Farcaș și Flavia Filimon, respectiv directoarea Ellenes- Jakabffy Emese. La activități au fost chemați să ia parte și Heilmann Norbert, președintele Forumului Democrat German (FDG) Bihor, și Theisz Arnold, președintele FDG Oradea.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor au fost invitate inspectoarele Georgeta Bara și Tanko Veronika- Zita, responsabile cu educația timpurie.
În ziua evaluării proiectului, pe 21 octombrie, a fost organizată o expoziție cu lucrările realizate pe parcursul săptămânii și un program artistic, susținut de toate cele trei grupe germane.
La final, când părinții au sosit după copii la grădiniță, aceștia au avut ocazia să „guste” din bunătățile pregătite de copiii lor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!