Lucrările sunt demarate pe porțiuni de trasee, aflate între două puncte de secționare. În principiu lucrările se derulează în cartierul Rogerius, procentul de realizare fiind în jur de 10%, adică 2.500 ml din totalul de lucrări. Termenul de finalizare este de 30 de luni de la 31 ianuarie 2014, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 65.724.913,10 lei fără TVA.
Monitorizare electronică a avariilor
„În general lucrările presupun înlocuirea conductelor, concomitent se montează un sistem electronic de semnalizare și alarmare a spargerii conductelor, care va permite cunoașterea stării conductei în orice moment precum și instalarea de vane noi de secționare”, a menționat viceprimarul Mircea Mălan.
La finalul lucrărilor, în zona străzii Podului vor fi amenajate parcări noi, se vor reabilita trotuarele și se vor amenaja și spații verzi pentru confortul cetățenilor, a mai spus vicele, răspunzând astfel nemulţumiţilor care îşi văd spaţiile din jurul blocurilor distruse de utilaje.
Lucrările de mare amploare din Rogerius sunt finanţate prin proiectul european „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”. Acesta cuprinde trei contracte de lucrări: reabilitarea celor 17,5 km de rețea de termoficare, demolări în incinta CET pentru a face loc noii centrale pe gaz şi achiziţia şi montarea acesteia. Licitaţia petru cumpărarea centralei s-a încheiat, comisia municipală dând drept câştigător o asociere de firme italiene, cu Elsaco drept titulară. Rezultatul este contestat de perdantul Romelectro. Acesta a depus la Comisia Naţională de Soluţionarea Contestaţiilor o adresă de 30 de pagini. Poziţia Primăriei a fost formulată în 30 de bibliorafturi, ne-a spus edilul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!