Spre nemulţumirea riveranilor şi a celor care tranzitează zona, lucrărilea au avansat în ritm de melc.
„Au fost două motive principale pentru care s-a avansat greu pe acest tronson. În primul rând a fost subtraversarea străzii Republicii. Pentru că nu am vrut să producem stricăciuni foarte mari, s-a optat pentru soluţia subtraversării, care ia mai mult timp”, explică Daniel Ţigan, membru în echipa de management a proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi a creşterii eficienţei energetice – finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – etapa I – 17,53 Km”.
Apoi, spune Ţigan, au fost mereu probleme cu maşinile care au încurcat utilajele. „Am pus fluturaşi la parbrize, am anunţat pe stradă, am îngrădit zona cu gărduleţe de protecţie dar cu toate astea, mereu am avut maşini parcate în apropierea săpăturilor. A”, zice el, dând glas plângerilor formulate de constructori, firmele Construcţii Bihor SA şi Energoconstrucţia.
La obiecţiunea riveranilor că s-a lucrat cu utilaje de prea mare dimensiune pentru o stradă atât de îngustă şi intens circulată, reprezentantul Direcţiei Monitorizare Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) spune că specificul lucrării impunea asta: „lucrează cu utilajele pe care le au în dotare, pentru lucrarea în cauză. A băga pe amplasament utilaje mai mici şi de mai mică putere, ar însemna să scadă randamentul şi să avem întârzieri şi mai mari”.
Termoficare SA informează că estimează finalizarea lucrărilor de înlocuire a conductelor vechi ale racordului termic primar de pe str. Roman Cioriorogariu pe data de 8 – 9 septembrie, dată până la care se prelungeşte perioada de întrerupere a furnizării apei calde de la PT 418 şi a agentului termic primar la cei cu PT proprii, la consumatorii situaţi pe str. Roman Ciorogariu nr. 5, 7, 8, 9, 10 şi 11.
Citiți principiile noastre de moderare aici!