Șantierele deschise pe străduțele centrale, pe care se lucrează și nu prea, au devenit parte din peisajul citadin orădean.
[eadvert]
Lucrările au dat viața și obiceiurile cotidiene ale riveranilor peste cap, iar nemulțumirea vine, acum, din totala lipsă de considerație a constructorilor față de cei pe care îi afectează.
„Pe strada Cloșca, eu personal nu mai pot să scot mașina din curte, iar de o lună nu mai intră nici mașina de la RER să ridice gunoiul. Oamenii duc tomberoanele pe strada paralelă, Horea. Nu poate intrat nici ambulanța, în caz de nevoie, nici pompierii. Nu știu cât va mai dura acest dezastru, momentan nici nu se lucrează”, ne-a semnalat o orădeancă, proprietara unei case din zonă. Iar situația se repetă pe majoritatea străzilor din zona Horea – Sucevei.
Pachetul de lucrări a fost abordat de constructorul Leko concomitent pe mai multe străzi, iar evoluția spre finalizare e lentă. Echipele de muncitori sunt scumpe la vedere, trec zile sau săptămâni până încheie câte o etapă și revin pe fiecare stradă, pentru etapele următoare.
Orădeanca ne-a relatat că „strada a fost spartă de mai bine de un an, constructorii au adus țevi pe amplasament, au săpat șanțuri atât de adânc că nu îmi mai pot scoate mașina din curte. Ar trebui o rampă sau ceva. La început nu m-a deranjat prea tare, era spart, dar se putea intra cu mașinile. De ce nu au pus plăci de tablă peste șanțuri, să putem să ne vedem și noi de viață? Acum, nici taxi nu ne mai aduce până acasă”, spune orădeanca.
Femeia susține că a înțeles că e nevoie să fie schimbate rețelele, „lucrează, ok, dar să lucreze cu cap. Am înțeles că dl. primar trebuie să încheie lucrarea ca să ia banii europeni, dar pentru noi e aiurea să nu poți să îți vezi de viață. Nu mă aștept că eu fac acum reclamație și mâine se așterne asfaltul, dar un minim de interes pentru cei care stăm acolo, să ne putem vedea de viață în continuare, tot ar trebui să fie”, consideră ea.
Strada Cloșca face parte dintr-un pachet de 13 străzi, între care și Garoafei, Grigore Ureche, Strada Erou Marius Cosma sau Constantin Tănase, situate în vecinătatea străzii Sucevei și străzii Horea, pe care s-a contractat, la începutul anului, și înlocuirea canalizării pluviale, după cele de canalizare și de alimentare cu apă. Constructori sunt asocierea Leko și Drumuri Orășenești, valoarea contractului e de 17,7 milioane lei.
Contractul a fost semnat în 28 noiembrie, cu termen de finalizare de șase luni, care curg de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Între timp, însă, pe amplasament au intrat și constructorii Termoficare SA, care ar trebui să termine până la finalul lui iulie. Abia după aceea, constructorii de la Compania de Apă Oradea ar trebui să revină, pentru repararea și asfaltarea străzii.
Trimite articolul
XFemeia are dreptate este un haos în tot orașul Primarul face ce i se spune de către idolul lui care are o deviza sa nui pese de cetățeni sa i se rupa,nici în 10vani nu va fi o circulație fluida turbo giratia a fost a lui Bolojan nu a ieșit nimic secat haos și nervi acum pasajele la fel haosul nu se mai termină vom vedea cât e de practic
deja putem spune ca e tipic pt strazile din Oradea 🙁
pt. administratia liberala nu conteaza omul. de aia nu a interesat-o exproprierile, mizeria din cartiere, penalitatile din nerespectarea termenelor, penalitati platite din banii nostri, nimic, nimic! dar, votati-i in continuare!