Spectacolul a fost primit cu entuziasm de micii spectatori care au umplut sala până la refuz și cu zâmbete și amuzament de cei mari. Decorurile realizate de Mădălina Baciu au contribuit din plin la intarea rapidă, din realitatea sălii, în poveste.
Spectacolul a fost conceput astfel încât să țină captivă atenția celor mici prin derularea acțiunii dar, în același timp, să se adreseze și adulților. Scena în care Moș Nicolae citește scrisorile este una dintre cele mai reușite, sub acest aspect: în timp ce fâșia textilă interminabilă, pe care sunt scrise mesajele, a stârnit amuzamentul publicului mititel, adulții chicoteau la auzul cererilor, „îmbibate” de temele predilecte ale parentingului de azi.
Plasată, evident, în calendarul artistic dedicat sărbătorilor de iarnă, piesa propune o abordare a temei „cumințeniei” diferită față de cele duios-voioase, tradiționale. E aproape terapeutic modul în care personajele din poveștile cele mai familiare copiilor – Capra cu trei iezi, Ursul păcălit de vulpe, Cei trei purceluși și Scufița Roșie, sunt invitate de Moș Crăciun și de Moș Nicolae la Polul Nord și li se cere să facă fapte bune. Asta sub amenințarea că altfel, magia ar dispărea, la fel și Crăciunul și poveștile.
Morala finală poate fi sintetizată într-un mesaj călăuzitor pentru mici și mari: personajele negative își au rostul lor dar depinde de fiecare să fie cât de bun poate, în fiecare situație de viață.
În rolurile principale au fost distribuiți Florin Stan (Moș Crăciun), Florian Silaghi (Moș Nicoale), Armanca Serac (Spiridușul), Zentania Lupșe (Vulpea) și Igor Lungu (Lupul). În alte roluri: Alexandru Pop, Rin Tripa, Florian Silaghi.
Următoarea reprezentație va avea loc la Sala Arcadia, în data de 22 decembrie, de la ora 11.00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!