Un cititor JB ne-a semnalat tarele sistemului actual de sănătate, direct „din teren”, de la policlinica Marghita. Relatarea lui, cu completare de la directorul spitalului, este o imagine a sistemului de sănătate şubred, care dăunează pacienţilor şi cadrelor deopotrivă.
Omul spune că la 8 dimineaţa, coridorul din policlinică e plin de oameni, deşi, de exemplu, la ortopedie, programul e de la ora 10. Apoi, surpriză, cu programare, număr de la fişier şi tot nu ajungi la medic, dacă „nu împingi bani la asistentă să te ia medicul în cabinet”. La ora 13, când programul medicului se încheie, asistenta iese afară să vadă cine e urgenţă şi cine nu, iar doctorul pleacă, deşi mai sunt bolnavi ce aşteaptă. „Dacă nu poate să facă faţă, de ce nu mai angajează încă un doctor? Omenie nu mai este şi sistemul sanitar este dezastru… atunci o să se schimbe când se schimbă şi mentalitatea…Aceasta e o zi la policlinică şi o zi din viaţa mea”.
Directorul Spitalului Marghita, Alice Bradacs, a declarat că pe holuri sunt camere de luat vederi şi nu au fost surprinse imagini cu gesturile sesizate. Cât despre activitatea de la ortopedie, doctoriţa spune că ani de zile nu a fost niciun medic fiindcă toţi ortopezii dădeau bir cu fugiţii deşi li se oferea chiar şi locuinţă. Ortopedul traumatolog actual lucrează de doi ani aici, dar şanse pentru încă o angajare nu prea sunt în contextul actual al Sănătăţii.
Nu în ultimul rând, actuala legislaţie permite doar patru consultaţii pe oră la un cabinet, pacienţii în plus consultaţi nefiind cazuri decontate de casa de asigurări.
Citiți principiile noastre de moderare aici!