De la vot s-au abţinut consilierii PDL, cu excepţia lui Vasile Petruţ. Iar o motivaţie a reţinerii au fost observaţiile avocatului Delia Pop, reprezentant al unor cumpărători de drepturi litigioase care au obţinut în instanţă sentinţe de împroprietărire.
Astfel, Delia Pop a opinat că legislativul local ar trebui să-i pună clienţii în posesia terenurilor câştigate prin decizii judecătoreşti înainte de a amenaja un parc pe un amplasament cu parcele revendicate.
„Mi se pare nelegală o astfel de hotărâre a Consiliului Local”, a atenţionat Pop.
Parcul Salca, in interesul oradenilor
Însă consilierul liberal Dan Octavian a replicat că proiectul parcului este de interes public şi că membrii Consiliului Local trebuie „să apere interesele orădenilor” aşa cum „avocaţii apără interesele clienţilor lor”.
În plus, primarul Ilie Bolojan a explicat că municipalitatea a intenţionat ca prin adoptarea acestui proiect să arate instanţei intenţia Primăriei privind terenul în cauză, urmând ca judecătorii să ia decizia finală. „Personal, mă îndoiesc că toate completele de judecată agrează dezvoltatorii imobiliari”, a spus edilul-şef recomandând aleşilor locali să nu voteze în interesul samsarilor imobiliari.
Deja 3,7 hectare
Deja este în curs de implementare, cu finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu, prima etapă a proiectului privind amenajarea a 3,7 hectare de parc. Lucrările propriu zise ar trebui să înceapă în august.
Iar Primăria vrea să apeleze la aceiaşi soluţie de finanţare şi pentru a doua etapă, în cadrul căreia să se amenajeze alte şapte hectare de teren.
„Per total, va fi un parc de zece hectare de teren. Pentru a doua etapă dorim să păstrăm ideea amenajării unui parc al trandafirilor, însă regândit din motive obiective”, a mai anticipat primarul Bolojan.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!