„A suferit un atac cerebral şi am dus-o la Timişoara. Mama locuieşte aici şi eu la Timişoara. A depăşit starea de atac cerebral, dar a primit mai multe infecţii din spital şi a ajuns în comă”, relatează fiul, care acuză infirmierele, asistentele şi medicii de la secţia de reanimare de incompetenţă şi nepăsare.
Aproape moartă
Cardiologul Marius Huta, cel care a reuşit să aducă starea de sănătate a femeii la un stadiu adecvat externării a confirmat faptul că în 30 iunie, că femeia, adusă de la Viena la Oradea cu elicopterul, a fost în stare extrem de critică. „Le-am spus şefilor mei că nu sunt Dumnezeu”, a relatat dr. Huta, specializat şi în medicină de interne în SUA. El a informat că pacienta suferise în urmă cu ceva vreme un accident cerebral vascular ischemic.
Şi-a revenit, dar în 26 mai a suferit o fibrilaţie arterială şi un nou atac cerebral hemoragic de această dată. La Timişoara, femeia a fost internată iniţial la secţia de neurologie, dar a fost transferată apoi la ATI, unde a făcut complicaţii (pneumonie bilaterală etc), escare şi a contractat bacterii specifice spitalelor: Klebsiella şi Piocianic (Pseudomonas aeruginosa).
Cu scandal imens, fiul a reuşit să aducă la patul mamei lui, aflată la ATI, un medic şi o asistentă, care i-au efectuat o taheostomie. Imediat apoi, şi-a transferat mama la o clinică din Viena, unde i s-au descoperit şi două pleurezii infectate. Cu cele două tuburi pleurale, pacienta a fost apoi adusă la spitalul privat de la Oradea, fiindcă fiul aflase de la clinica din Viena despre nivelul ridicat al serviciilor medicale de la noi.
Salvată
„I-am schimbat tuburile şi, cu toate că la început am tratat-o cu antibioticele primite şi la Viena (700 euro/zi), am schimbat tratamentul complet, cu medicamente şi mai scumpe, fiindcă pacienta devenise deja imună”. Dr. Huta spune că în SUA a mai avut astfel de cazuri delicate, întâlnite în cei şase ani cât a lucrat în SUA. În afara cardiologului Huta, pacienta a fost atent şi non-stop îngrijită de anesteziştii Mircea Galu, Călina Tărău şi Erika Bimbo Szuhai, de renumitul chirurg Grigorescu şi de opt asistente coordonate de Viorica Lorasz.
Izolată în salon separat şi cu o mulţime de medici şi opt asistente lângă ea, pacienta a început să se recupereze, iar marţi a fost externată, urmând să continue şedinţele de fizioterapie.
Otilia Şandor
Citiți principiile noastre de moderare aici!