Tema acestei ediții este Feteasca Neagră, astfel că pe perioada celor 3 zile de eveniment se va acorda o atenție sporită vinurilor din acest soi.
Mai mult de atât, se vor desfășura o serie de cursuri și degustări, dedicate temei centrale, în cadrul cărora publicul larg va avea prilejul de a învăța de la enologi consacrați din România care sunt particularitățile acestui soi și vor putea degusta comparativ mai multe vinuri, din diferite podgorii, în cadrul unui stand dedicat amenajat în cadrul salonului.
[eadvert]
Structura salonului
-
Expoziție de vinuri – 24 de expozanți reprezentând crame din România și importatori de vinuri; Lista completa a expozantilor poate fi găsită aici
-
Masterclass-uri si workshop-uri pentru consumatori și producători, vezi aici programul ;
-
Activități conexe – evenimente gastro-oenologice la restaurantele din Oradea – parteneri Millésime;
Salonul Vinurilor Millésime va fi deschis vizitatorilor după următorul program: vineri, 3 septembrie, între orele 14:00 – 20:00, sâmbătă, 4 septembrie, între orele 12:30 –20 :00, iar duminică, 5 septembrie, între orele 11:00 – 20:00.
Hub-ul iubitorilor de vin
Comunitatea din care facem parte și în care vă invităm să intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național.
Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.
Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime, care, din anul 2010, s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc.
Primele două ediții, a evenimentului dedicat iubitorilor de vin, a adus în fața participanților, pe lângă producători români, și câțiva reprezentanți ai producătorilor de vin din străinătate.
Despre Millésime
Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010. Menirea Asociației este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și bineînțeles promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociației se întâlnesc de cel puțin două ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri și pentru a afla poveștile ce stau în spatele creațiilor oenologice.
Pentru că dorim ca mesajul nostru și vinurile producătorilor români să fie cunoscute cât mai multor consumatori, Asociația Millésime a hotărât organizarea Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociației și al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora. Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susține și promova soiurile de struguri autohtone, producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat care să recunoască, să prețuiască și să plătească, calitatea vinurilor românești.
Mai multe despre eveniment puteți găsi pe site-ul nostru și pe pagina noastră de Facebook. Filmulețele edițiilor anterioare pot fi vizionate aici.
În concordanță cu actuala situație epidemiologică, persoanele care doresc să participe la eveniment sunt nevoite să facă dovada uneia dintre situaţiile de mai jos:
* adeverință de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului, aceasta urmând a se prezenta împreună cu un act de identitate;
* test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;
* testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2. Accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului;
* au trecut prin boală şi pot face dovada prezenţei anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!