Parcul eolian de la Salonta ar urma să se întindă pe aproape 1.000 ha. Cu două luni înainte de expirarea termenului limită de depunere a ofertelor, doar un potenţial investitor şi-a manifestat interesul pentru parcul eolian Salonta. Termenul limită de depunere a ofertelor şi deschiderea acestora este 22 noiembrie.
Primăria Salonta a lansat în urmă cu patru luni invitaţia ca cei interesaţi să participe la licitaţie. „Am dat un termen atât de lung, deoarece potenţialii investitori au nevoie de o perioadă de timp pentru a măsura puterea vantului. Există o firmă care şi-a instalat instrumentele necesare ”, spune primarul de Salonta Torok Laszlo.
Parteneriat
Investitorul va primi în concesiune suprafeţele de teren, în vederea valorificării potentialuluieolian pe teritoriul administrativ al municipiului Salonta. Zona cu potenţial eolian este formată din două parcele distincte, o parcelă cu o suprafaţă de 308,78 ha, iar cea dea doua cu suprafaţa de 600,54 ha, terenuri care fac parte din islazul comunal al Municipiului Salonta.
Primarul de Salonta spune că investiţiile sunt blocate şi fiindcă primăriile nu pot apela la varianta parteneriatului public privat. „Se tot spune că se va rediscuta posibilitatea realizării parteneriatului public privat în Parlament. Autorităţile locale nu au bani, dar pierd oportunităţi fiindcă nu pot face parteneriate de acest fel”, a adăugat primarul Salontei.
Una dintre investiţiile care s-ar fi putut realiza în acestă variantă este cea propusă Primăriei Salonta de un investitor din Austria. Scopul investiţiei era acela de a încălzi Salonta cu energie produsă de biomasă. „Investitorii vor produce energie şi fără noi, dar va fi încălzită doar zona industrială”, a adăugat primarul Torok Laszlo.
Citiți principiile noastre de moderare aici!