Proiectul „Ca sarea-n bucate” al Liceului Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău, respectiv „Mens sana in corpore sano” al Școlii cu clasele I-VIII „Jako Zsigmond” din satul Roșiori, au fost premiate la Gala „10 ani de CSR”. Premierea vine în contextul în care OMV Petrom sărbătorește anul acesta 10 ani de când dezvoltă proiecte de responsabilitate socială.
Implicare socială
Compania a investit 49 milioane de euro în proiecte de implicare socială. Proiectele susținute sunt cuprinse într-una din cele mai mari platforme de responsabilitate socială din România, „Țara lui Andrei”.
Proiectul „Ca sarea-n bucate”, prin care a fost amenajată o salină artificială în Suplacu de Barcău, în beneficiul copiilor din localitate, a fost premiat în cadrul Galei de 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom, la categoria „Educație”.
Al doilea proiect din Bihor premiat a fost „Mens sana in corpore sano”, prin care s-au construit o sală de sport și un teren de minifotbal în beneficiul elevilor și al comunității din comuna bihoreană Roșiori. Premiile #sepoate au fost acordate, cu ocazia aniversării a 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom, inițiatorilor, beneficiarilor, partenerilor sau proiectelor din domeniile susținute de companie.
Inițiatoarele proiectului „Ca sarea-n bucate” – profesoarele Olimpia Dragoș și Lavinia Pop, de la Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău – au primit susținere prin inițiativa „Țara lui Andrei” și au amenajat o salină artificială în localitate. Salina a fost dezvoltată astfel în beneficiul copiilor, ca opțiune de petrecere a timpului liber într-un mediu care poate contribui la sănătatea sistemului respirator. A devenit astfel un spațiu preferat de comunitate pentru curele cu aer salin și chiar pentru evenimente.
Veniturile obținute au fost folosite pentru a rezolva probleme locale – de exemplu, pentru a susține cu uniforme copiii proveniți din familii defavorizate. Tot prin „Școala lui Andrei” a fost susținut proiectul „Mens sana in corpore sano – Amenajare și închiriere sală de fitness și teren de minifotbal” al Școlii cu clasele I-VIII „Jako Zsigmond” din Roșiori.
Proiectul a fost inițiat de profesorul de sport Gheorghe Oneț, care obținea performanțe sportive cu elevii săi pe terenul de sport (neamenajat, de pământ) al școlii. Cadrul didactic a pornit acest proiect pentru a le asigura elevilor săi acces la infrastructură sportivă și pentru a învăța să deruleze o afacere – sala de fitness – urmând ca din banii obținuți din închiriere să amenajeze terenul de sport și chiar să susțină cheltuielile de achiziționare de echipamente sportive pentru elevi.
„Țara lui Andrei” a fost un program de educație non-formală, care a reunit în fiecare an elevi cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, dornici să-și pună proiectele pentru comunitate în aplicare. 11.900 de elevi și 110 profesori din 161 de școli au învățat astfel să devină antreprenori. Tot la categoria „Educație” au mai fost oferite premii în cadrul Galei aniversare pentru proiectele „Olimpicii Petrom”, „Leadership Autentic”, „Tabăra Meseriașilor” și „Școala Petroliștilor”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!