“Mă bucur că cetăţenii români vor avea parte de un salariu minim decent, ca urmare a muncii noastre din cadrul Comisiei pentru afaceri sociale şi a votului Parlamentului European, validat acum doi ani de Consiliul UE. A fost o muncă deloc uşoară, ca urmare a încercărilor de armonizare a sistemelor din toate ţările UE.
În termeni concreţi, din data de 1 iulie, salariul minim în România va creşte de la 3.300 lei brut la 3.700 lei brut. Astfel, va fi implementată directiva europeană votată de Parlamentul European în septembrie 2022 care prevede că cei mai săraci angajaţi trebuie să fie plătiţi cu cel puţin jumătate din salariul mediu pe economie, care este de 7.567 lei în anul 2024”, a arătat Corina Creţu, pe Facebook.
Parlamentarul european a adăugat că, pe fondul creşterii preţurilor, s-ar putea ca această creştere să nu pară a fi suficientă, însă este un venit care poate asigura o viaţă demnă.
“Sigur, odată cu explozia preţurilor la care asistăm, probabil că ceea ce am realizat nu este suficient, dar personal cred că un om care munceşte 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi, indiferent în ce domeniu, are dreptul la o viaţă demnă, care să îi permită să îşi plătească o chirie şi cele necesare din munca sa, din salariul său”, a mai afirmat Corina Creţu.
Sursa: AGERPRES
[eadvert]
Trimite articolul
XCe simplu e sa discuti si sa privesti din birourile de bugetari, atunci cand esti deja obisnuit ca sa primesti toata viata banii in cont fara sa faci mare lucru !
Atunci cand toata viata ai fost bugetar iti exprimi satisfactia ptr. majorarea OBLIGATORIE a salariului minim in economia privata !!
Cand te cheama Ciolacu, Ciuca, Corina Cretu, Marcel Bolos, Johannis, etc….. si cand toata viata ai fost doar bugetar, e simplu sa maresti prin Ordonanta de Urgenta salariul la toti, atat celor care merita cat si celor ce nu isi merita nici salariul actual, la ce calitate au in munca.
Iar cei care au o afacere, ei nu au decat sa scoata de unde or sti inca o suma de bani, sa o ataseze la actualul salariu minim si sa plateasca 42 % din acesti bani catre bugetul Romaniei !
Caci umai guvernul iese cel mai bine din aceasta majorare. Romanul de rand primeste si el vreo 120 de lei in plus la sfarsit de luna din cvare va plati 20 de lei la orice produs cumparat sub forma de TVA !!
IAR PATRONATUL LE VA PLATI TOATE ACESTE SUME, ATAT CATRE ANGAJATI CAT SI CATRE GUVERN.
Acum doua – trei zile am inteles ca in Grecia s-a decis majorarea salariului minim NET la 705 de euro, adica 830 de euro BRUT !
Prin regula de 3 si,mpla rezulta ca impozitarea muncii in Grecia este de circa 16 % .
Iar la noi de 41,8% !!!
N-am putea noi sa ducem in mana 3500 de lei ca grecii, daca guvernul nostru nu ar fi atat de lacom la a impozita munca ?
Ba da. Dar nu se vrea. Ca apoi ai venitul net mare si la final de cariera ar trebui si guvernul sa iti dea o pensie lunara similara sau apropiata .
Cum sa iti dea daca el azi se imprumuta ptr. plata pensiilor in fiecara luna ??
Niste mizerabili, guvernantii nostri !
Cum pot conduce o tara intr-o asa zisa economie de piata, niste haimanale care toata viata au fost doar bugetari si nu si-au riscat niciodata 10 de lei intr-o afacere ?
-
ai dreptate; dar romanul continua sa voteze aceste lichele de stanga; de 35 de ani romanul voteaza populisti de stanga care le promit servicii sociale sau o punga de faina. Salariul minim nu ar trebui impozitat. Sau macar sa fie o marja, de exemplu 3000 de lei. Tot ceea ce faci peste 36000 pe an, e taxat. Sa iti ia 42% din salariul minim e efectiv criminal.
Îmi vine sa borăsc. Dați cu o măna și luați cu două.
Atat ar trebui sa fie in mana, salariul minim pe economie. sa fie peste jermania si preturile de acum aici. Numa zeu meu al dezvoltarii poate face asta. Cand ? cine mai stie. sstie satana
Niște taxe în plus pentru stat asta este tot.
Dacã economia națională (industria, agricultura, comerțul, serviciile, turismul) nu sunt pregătite să adopte moneda €, nu are rost să fie făcută trecerea la moneda europeană, iar comparația cu Grecia care a fost aproape în incapacitate de a plãti creditorii externi, iar statul în incapacitate de a mai funcționa nu are rost să fie făcută. Pe de altã parte pe angajat îl intereseazã salariul net.