Iată motivul: schimbarea modului în care se plătesc salariile angajaților, prin transferul contribuțiilor sociale la angajați și instituirea acelui fond obligatoriu, de 2,25%, pe care trebuie să îl plătească angajatorul în plus.
În mod normal, CJ Bihor ar fi avut o sarcină financiară și mai mare, cu personalul, comparativ cu 2017. Însă Guvernul a compensat financiar mai bine, pentru bugetul pe 2018, anunță vicepreședintele Traian Bodea.
„Erau 27,3 milioane de lei în minus la salarii. Dar, dacă în 2017 s-a compensat cu 25,4 milioane, anul acesta Guvernul a compensat cu 50,8 milioane lei, bani rezultați din cotele defalcate din TVA. Așadar, 1,8 milioane de lei este minusul care trebuie acoperit în 2018”, transmite Bodea, de la ALDE.
Traian Bodea mai informează că, după ce anul trecut Guvernul Tudose a schimbat metoda de alocare a banilor către primării, CJ Bihor a rămas fără jumătate din sumele pe care le alocă anul către acestea, pe criterii mai degrabă politice.
Astfel, vor avea de împărțit 15 milioane, față de 30 de milioane anul trecut, grosul sumelor urmând să fie împărțite pe formulă, de ANAF. Mare lucru nu avem ce să discutăm. Proiectele sunt cele care se știu, ce vin din urmă sau din 2017, ne gândim și la alte proiecte pentru care ne trebuie cofinanțare”.
Așa a răspuns Bodea, întrebat fiind dacă șefii CJ se vor consulta cu Opoziția liberală, la realizarea bugetului pe 2018 și la alocarea banilor către primării.
Citiți principiile noastre de moderare aici!