Bugetul alocat inițial bugetării participative este de 1,5 milioane lei dar valoarea proiectelor depuse nu ajunge decât la aproximativ 1,3 mil euro.
„În cadrul etapei de vot online, peste 5000 de votanți unici au votat cele 42 de proiecte aprobate în cadrul bugetării participative, această etapă finalizându-se cu 14.610 voturi. La cele zece întâlniri publice care au urmat etapei de vot online au participat 3.456 de cetățeni, care și-au exprimat 7.383 de voturi. Având în vedere interesul sporit din partea cetățenilor și prezența numeroasă la votul din cartiere, întâlnirile anunțate la primii zece angajatori din oraș nu vor mai avea loc”, a transmis municipalitatea, printr-un comunicat de presă.
„Le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la aceste întâlniri în număr mare și și-au arătat interesul pentru a vota proiectele de înfrumusețare a cartierelor din oraș”, a declarat viceprimarul Florin Birta. De altfel, el a fost gazda întâlnirilor organizate pentru promovarea proiectelor în cartiere și pentru votul cu urnă.
Pentru selecția finală a celor 10 proiecte, 50% a reprezentat ponderea votului online iar 50% votul din cadrul dezbaterilor publice.
Lista proiectelor câştigătoare este următoarea:
1. Investind în educație – investim în viitorul copiilor noștri – proiect pilot
2. Parcul etnografic “Onisifor Ghibu”
3. Sală multifuncţională Liceul Lucian Blaga Oradea
4. Modernizare Piața Tineretului din Velența (Templom tér)
5. Reabilitarea casei de cultură din Podgoria
6. Modernizare Ştrand Ioşia Nord
7. Amenajare pistă de alergare din tartan în Parcul Salca
8. Spaţiu pietonal – acces din str. Matei Basarab la Grădina Zoologică
9. Extinderea accesului pe Malul Crişului: Silvaş – Făcliei
10. Amenajare parc destinat (şi) copiilor cu dizabilităţi – Ioşia
Cele 10 proiecte care au obținut cel mai mare punctaj în urma voturilor urmează să fie cuprinse în bugetul anului în curs.
Citiți principiile noastre de moderare aici!