Preluarea aplicaţiei informatice de la RER face parte dintr-un plan de îmbunătăţire a curăţeniei Oradiei, pe care şeful de la Salubrizare l-a propus în urma unei vizite „de lucru” la Timişoara. Acolo operează „firma mamă” a operatorului orădean de salubritate.
În lista de măsuri avizate de conducerea Direcţiei Tehnice din Primărie mai figurează „întocmirea unui program clar de măturat manual, cu ora de începere şi terminare a străzilor şi a traseelor”, ceea ce ar permite verificarea directă prin sondaj. „Rotirea inspectorilor care verifică activitatea RER pe zone odată la două trei luni” dar şi impunerea către RER să numească doi inspectori pentru sudul şi nordul Oradiei care să facă recepţii zilnice cu cei doi din Primărie sunt puncte din acest plan.
Traseu tăiat
Cea mai aspră măsură este „încheierea unei convenţii cu RER Ecologic care să prevadă că, dacă să găsesc un anumit număr de străzi neefectuate se taie toată recepţia din ziua respectivă pe acel traseu”. Acceptarea acestei ultime măsuri ar fi o dovadă clară că societatea de salubrizare îşi face treaba la perfecţie şi nu încearcă niciodată să pună în factură lucrări neefectuate. „Noi ne-am inspirat din Timişoara. Am văzut că asta merge în relaţia lor cu RER-ul de acolo”, argumentează Stejărean.
C.GH.
Citiți principiile noastre de moderare aici!