Continuă ateliere de vară dedicate copiilor din clasele primare și gimnaziu, organizate de Muzeul Ţării Crişurilor. Marţi, o serie de copii a participat la Vânătoarea de comori (Treasure Hunt). Au fost îndrumaţi de Adina Pop muzeograf, Dorina Golban, conservator, Secția de Științele Naturii, și Erika Posmoșanu, restaurator os, Secția Restaurare.
Copiii au trebuit să caute obiecte de patrimoniu din expoziția de Științele Naturii și curiozități şiinformații pe care le-au putut găsi în prezentările de pe touch-screen-uri. Participanții au fost împărțiți pe echipe, au primit fișe individuale de lucru, pe care, după evaluare le-au putut lua acasă. Tot marţi a avut loc şi atelierul „Curiozități despre plante” susţinut de Adina Pop. Copiii s-au familiarizat cu tipurile de plante, caracteristici ale acestora, părțile componente, detalii despre fotosinteză și ciclul de viață. Apoi au desenat și lipit pe un suport de hârtie imagini cu plantele prezentate și au notat câteva noţiuni învăţate.
Miercuri a fost ziua dedicată şopârlei „dragonul bărbos”. Peste 30 de copii au participat la atelierul „Să ne împrietenim cu Dragonul bărbos” susținut de muzeograful Adrian Gagiu de la Secția de Științele Naturii și Dalida Moga, consilier, Secția de Relații Publice și Expoziții. Copiii au făcut o vizită la Vivariu, apoi au socializat cu șopîrla și au făcut puzzle-uri.
Dragonii bărboşi sunt soparlele aparţinând genului Pogona. Termenul de „bărbos” provine de la faptul ca această şopârlă are capacitatea de a-şi umfla şi înnegri pielea de pe partea inferioara a gâtului, într-o postura defensivă, creând un aspect asemănător cu o barbă. Durata de viaţă este între 8 şi 15 ani şi se hrăneşte cu legume, insecte, carne, şi fructe ca delicatese.
Următoarele ateliere
Ateliere de cusut pe etamină vor fi în 4 august şi ateliere de turtă dulce în 8 august. Cursul Stiluri, teme și tehnici picturale în creația artiștilor plastici din Oradea (1860-1940) din colecția Muzeului Țării Crișurilor Oradea sau cursul Stiluri, teme și tehnici în pictura europeană (sfârșitul secolului al XIV-lea – începutul secolului al XX-lea) din colecția Muzeului Țării Crișurilor Oradea vor avea loc în 16 august.
Atelierul de prezentare interactivă de arme din dotarea armatei române în perioada celor două războaie mondiale, aflate în patrimoniul Filialei Oradea a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” va avea loc în 16 şi în 19 august, iar ateliere de împletit brățări în 18 august 2022.
În 23 august se vor relua atelierele „Curiozități despre plante” şi „Vânătoarea de comori (Treasure Hunt)”. Toate detaliile despre aceste activități se află postate pe site-ul Muzeului Ţării Crişurilor. Înscrierile se fac la telefon: 0772 081 499 , luni-vineri, între 9.00 și 16.00.
Obiectivele principale ale acestor activități sunt apropierea copiilor de muzeu, dezvoltarea de abilități de socializare și comunicare, petrecerea timpului liber într-un mod activ și benefic pentru dezvoltarea intelectului copiilor.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!