Licitația a fost organizată pe patru loturi, după cum urmează:
- Lotul 1: Sântandrei, Sânmartin și Oșorhe
- Lotul 2: Tinca, Sânnicolau Român și Ceic
- Lotul 3: Bratca, Tileagd și Vadu Crișulu
- Lotul 4: Valea lui Mihai, Săcueni și Popești
[eadvert]
16 firme și asocieri de firme au depus 20 de oferte, în funcție de loturile de care au fost interesate, pentru un singur lot sau mai multe:
Lotul 1: AD WEST CONSTRUCT; GHENAU TRADE; ASFAMIXT; DUMEXIM; OMNIPACT SRL; IGNA CONSTRUCT; AVRIL; CONSTRUCȚII BIHOR; DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT; PRECON TRANSILVANIA; GAVELLA COM; RUS & BEN CONSTRUCT;
Lotul 2: GHENAU TRADE; ASFAMIXT; DUMEXIM; OMNIPACT SRL; IGNA CONSTRUCT; AVRIL; CONSTRUCȚII BIHOR; SC GIOP CONSTRUCȚII; VOLFTECH ENG; DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT; PRECON TRANSILVANIA; GAVELLA COM;
Lotul 3: CAPITALIST PRODCOM; GHENAU TRADE; ASFAMIXT; DUMEXIM; OMNIPACT SRL; IGNA CONSTRUCT; AVRIL; CONSTRUCȚII BIHOR; SC GIOP CONSTRUCȚII; VOLFTECH ENG; PRECON TRANSILVANIA; GAVELLA COM; DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT;
Lotul 4: AD WEST CONSTRUCT; GHENAU TRADE; ASFAMIXT; DUMEXIM; OMNIPACT SRL; IGNA CONSTRUCT; AVRIL; CONSTRUCȚII BIHOR; DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT; PRECON TRANSILVANIA; GAVELLA COM; CARIER; RUS & BEN CONSTRUCT.
Valoarea totală estimată a investiției este de 23.581.204,58 lei, fără TVA. Urmează etapa de evaluare a ofertelor.
Din prima etapă a proiectului de construire a platformelor de deșeuri sunt cuprinse și cele din Beiuș, Marghita, Salonta și Aleșd.
A doua etapă a proiectului presupune realizarea a încă 16 astfel de centre de colectare a deșeurilor.
Pentru platformele din a doua etapă, a fost aprobat studiul de fezabilitate în luna decembrie 2022 și urmează lansarea licitației. Acestea vor fi construite în localitățile Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei și Vașcău.
„Construirea celor 32 de centre de depozitare a deșeurilor cu aport voluntar din județul Bihor este un proiect important pentru curățenia județului nostru și este, în același timp, un exemplu de proiect de dezvoltare integrată a acestui județ. Acestea sunt prevăzute a fi construite în cadrul Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor. Am lucrat la acest proiect cu Ecolect și cele 32 de primării din județ pe teritoriul cărora urmează a fi construite aceste centre”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.
Consiliul Județean Bihor construiește și dotează platformele. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, în primii 3 ani de funcționare a platformelor.
În fiecare centru vor fi amplasate containere pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri (altele față de cele care se colectează de la gospodării, în prezent): materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.
Rețeaua de 32 de platforme de deșeuri face parte din Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), gestionat de Ecolect Bihor, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Bihor. SMID a devenit funcțional în toamna anului 2020, județul Bihor fiind acoperit de servicii de salubritate în proporție de 100%.
Citiți principiile noastre de moderare aici!