În cursul zilei de marţi pe aceste cursuri de apă nivelul a scăzut sub cota de atenție. În prezent este depășită cota de atenție pe râul CrișulNegru la stația hidrometrică Tinca. Vă reamintim că luni, 7 februarie 2022, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis avertizare fenomene imediate cod galben pentru bazinele: Barcău, Crișul Alb și Crișul Repede.
[eadvert]
În acest interval s-au inregistrat precipitații pe arii extinse. La munte a nins abundent. Precipitațiile maxime măsurate au fost de 36.5 l/mp la stația hidrometrică Poiana. Temperatura maximă înregistrată a fost de 7,4 grade Celsius la stația meteo Chișineu Criș iar temperatura minimă a fost de -1,8 grade Celsius la stația meteo Dumbrăvița de Codru.
„Debitele râurilor sunt în creștere și sunt semnalate fenomene de iarnă: gheață la mal și pod de gheață. Debitele în secțiunile de frontieră: Crișul Alb/ stația hidrometrică Chișineu-Criș, judeţul Arad / debit de 11,3mc/s față de normalul de 38,4mc/s; Crișul Negru/ stația hidrometrică Zerind, jud. Arad/ debit de 23,8mc/s față de normalul de 47,8mc/s; Crișul Repede/ stația hidrometrică Oradea, jud. Bihor/debit de 25mc/s față de normalul de 26,4mc/s; Barcău/ stația hidrometrică Sălard, jud. Bihor/ debit de 4,92mc/s față de normalul de 10mc/s”, transmit reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.
Hidrologii din cadrul Apele Române Crișuri realizează zilnic măsurători de debit şi observații la stațiile hidrometrice. La orele 6:00 și 18:00, stațiile hidrologice colectează din teren date cu privire la evoluția nivelurilor, a precipitațiilor și a temperaturilor iar cu ajutorul Dispeceratului acestea ajung prompt la toate structurile implicate.
În perioada avertizărilor hidrologice colectarea datelor se face astfel: din 6 în 6 ore în cazul codului galben; din 3 în 3 ore în perioada codului portocaliu şi din oră în oră când este cod roşu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!