A fost înființată Asociația de Dezvoltare Intracomunitară „Dezvoltarea Infrastructurii Marghitene”. Prin această asociație se va realiza face proiectul pentru centura ocolitoare a municipiului.
[eadvert]
„La propunerea primarului Bărcui Barna, primarul comunei Abrămuț, în unainimitate, fostul primar al Marghitei Pocsaly Zoltán a fost ales președintele acestui ADI.Asociația va fi înregistratå pe adresa Primăriei Marghita”, a anunțat viceprimarul Marghitei Demian Zsolt, membru în forul de conducere, alături de primarul Marghitei Marcel Emil Sas Adăscpliții și de șefii primăriilor din Tăuteu și Abrămuț, Vincze Nándor si Barcui Barna.
În ceea ce privește stadiul pregătirilor pentru ca Marghita să aibă când mai repede un drum ocolitor, viceprimarul spune că: „ Am ajuns pe ultima sută de metri. Se caută soluții optime pentru toate cele trei localităti, sustenabile și din punctul de vedere al finanțării. UDMR consideră prioritate această realizare”.
Constituirea ADI „Dezvoltarea Infrastructurii Marghitene”, capii Primăriei Marghita au avut o întâlnire cu conducerea firmei care efectueazā studiul de fezabilitate ROMAIR Consulting, cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă ADD Bihor și primarii din Tăuteu, respectiv Abrămuț.
„Scopul a fost acela de a analiza și indentifica soluții cât mai viabile pentru centura municipiului Marghita, astfel încât pe viitor să avem o infrastructură rutieră la nivel european.
Toți acești pași sunt urmarea faptului că în august 2020, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD) din cadrul Consiliului Județean Bihor, Primăriei Municipiului Marghita, Primăriei Comunei Abrămuț și Primăriei Comunei Tăuteu au semnat un acordul de parteneriat pentru realizarea studiului de fezabilitate al viitoarei centuri ocolitoare.
Obiectul acestui acord a fost tocmai realizarea în comun a documentației tehnico-economice a Studiului de Fezabilitate pentru demararea obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare Marghita – Tăuteu – Abrămuț”. Valoarea contractului a fost 135.000 lei (plus TVA), iar Agenția de Dezvoltare Durabilă a asigura banii necesari.
Câștigătorul ofertei urma să aibă la dispoziție două luni pentru a finaliza SF-ul necesar demarării proiectului de infrastructură și să fie propuse trei variante de construcție a șoselei ocolitoare.
Trimite articolul
XIdeea este buna, dar sa-l puneti pe domnul Pocsaly Zoltán, fostul primar al municipului Marghita, ca si președinte al acestei asociatii e inacceptabil. Incompetenda dansului in a realiza ceva pentru municipului Marghita a fost confirmata de-a lungul timpului. Sunt putin dezamagit de actualul primar al Marghitei, Marcel Emil Sas Adăscaliții pentru ca a acceptat o marioneta in fruntea acestei asociatii doar pentru a-i multumi pe primarii si viceprimarii UDMR.