Contractul a fost semnat vineri, 3 iunie, la sediul CJ Bihor. La parafarea contractului au asistat președintele CJ Bihor Ilie Bolojan, directorul Erbașu Transilvania Călin Roman, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj Eugen Cecan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor Mircea Mălan și șefa Biroului Drumuri Județene din Direcția Tehnică a Consiliului Județean Bihor Sanda Bogdan.
„Proiectantul ar trebui să finalizeze proiectul tehnic în două luni, iar în luna august a acestui an ar urma să înceapă lucrările. Mulțumesc Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăriei Sânmartin pentru parteneriat ”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Prezent la Oradea, Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, a subliniat că își dorește ca și celelalte protocoale semnate cu autoritățile locale să aducă rezultate la fel de bune.
„Este un exemplu de succes pentru demersurile pe care CNAIR le face împreună cu autoritățile locale. Avem 41 protocoale semnate până acum cu autorități din mai multe județe și sper că toate vor avea succes. Contractul semnat astăzi, la Oradea, demonstrează că autoritățile centrale și cele locale pot colabora cu succes”, a declarat Pistol.
Varianta Ocolitoare, în lungime de 5,7 km și cu o valoare de 148,9 milioane de lei fără TVA, va fi proiectată și construită de Asocierea Construcții Erbașu Drumuri Orăşeneşti – Procons Group- VÁHOSTAV-SK.
[eadvert]
Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.
Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.
CJ Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor la Centura Aleșd
Trimite articolul
XDe ce nu se face cocomitent si linie de Tramvai inlocuind fosta cele ferata?