Deoarece pentru obţinerea acestui ajutor de minimis, crescătorii trebuie să facă dovada comercializării cantităţii de lână şi ţinând cont de faptul că după începerea implementării schemei de ajutor de minimis, centrele de colectare a lânii şi unităţile de procesare a lânii au devenit interesate de achiziţia acestor cantităţi, este necesară prelungire perioadei de valorificare a lânii şi cea a depunerii documentelor aferente.
Noul actul normativ reglementează completarea perioadei de cerere, cu încă o perioadă, respectiv 20 septembrie – 1 noiembrie Intervalul în care se pot depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute a fost şi el schimbat. Astfel, între 20 septembrie şi 1 noiembrie 2018 ciobanii pot depune aceste documente. Se prelungeşte şi termenul până la care Direcţiile pentru agricultură judeţene întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 10 noiembrie 2018. O altă condiţie este ca stestatul de producator trebuie să fie valabil la data comercializării lânii.
Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în ţara noastră are drept scop asigurarea creşterii numerice a efectivelor de ovine, precum şi o eficienţa economică în realizarea şi valorificarea produselor obţinute de la acestea. De asemenea, aplicarea acestei scheme de minimis stimulează înfiinţarea centrelor de colectare a lânii, creează noi locuri de muncă şi stabilizează veniturile crescătorilor de ovine.
Citiți principiile noastre de moderare aici!