După opt luni de colaborare, The Taranterra Project îşi retrage expoziţia de tarantule vii de la Vivariu. Deschisă în 9 decembrie, expoziţia a curpins 55 de tarantule vii, din 50 de specii de pe patru continente.
Expoziția a fost rodul colaborării dintre Muzeul Ţării Crişurilor și doi tineri colecționari orădeni, Bogdan Biriş şi Andrei Lazăr. The Taranterra Project a fost gândit de cei doi ca un proiect educaţional cu scopul de a capta atenția copiilor și tinerilor în special și, prin informațiile oferite, să prevină și să combată dezvoltarea arahnofobiei.
Joi, Muzeul Ţării Crişurilor a transmis următorul anunţ: „Facem cunoscut publicului că începând de joi, 08.07.2021, din motive independente de noi, expoziția de tarantule vii Taranterra Project nu va mai putea fi vizitată. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm să vizitați în continuare expoziția permanentă de la Vivariu, precum și expozițiile permanente și cele temporare din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.”
Bogdan Biriş, însă, este de altă părere, reacţionând la anunţul muzeului printr-un comentariu: „Motivele pentru care expoziţia nu va mai putea fi vizitată sunt strict legate de Muzeu! După o colaborare de 8 luni de zile, în care am încercat să îmbunătăţim activitatea şi să generam cât mai mult interes în jurul Vivariului ne aşteptam la un mesaj mai elegant. Toate cele bune!”. Colecţionarul nu a dorit momentan să ofere mai multe detalii.
Directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, spune că nu a avut niciun conflict cu cei doi colecţioari, dimpotrivă, era pregătit să prelungească contractul cu aceştia. „Am colaborat bine cu The Taranterra Project, expoziţia a fost atractivă, şi chiar le mulţumim pentru activitate şi pentru faptul că au donat muzeului acei axolotl. Nu am ce să comentez mai mult”.
The Taranterra Project a deschis în iunie o expoziţie de tarantule vii la Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, expoziţie care va rămâne deschisă până la finele acestui an.
[eadvert]
Trimite articolul
XSã pregãtim pentru cãpuşe.