Cea de-a VIII-a ediţie a proiectului Discover în Bihor s-a încheiat luni. În acest an, la proiect au participat aproximativ 2.500 de copii. A fost pentru a doua oară când oraşele Marghita, Beiuş şi Ştei au intrat în acest proiect, iar la prima participare a fost oraşul Satu Mare.
Discover este un proiect de educație non-formală din ciclul de dezvoltare pentru tineri, complementar sistemului educaţional şi este dedicat elevilor din clasele I-VIII, copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.
Participanţii şi-au putut dezvolta gândirea critică prin experienţe practice şi s-au putut dezvolta la un potenţial maxim, învăţând din fiecare experienţă pe care au trăit-o în cadrul proiectului. Fiind mereu alături de voluntari internaţionali, copiii şi-au putut îmbunătăţi abilitățile de limbă engleză în cadrul sesiunilor şi au avut posibilitatea de a afla foarte multe lucruri despre alte culturi. Elevii şi-au dezvoltat abilităţi precum comunicarea, responsabilitatea şi lucrul în echipă.
Şcolile care au fost implicate în acest an în proiect au fost: Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita; Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”, Colegiul Național „Avram Iancu” şi Liceul Tehnologic „Unirea”, toate din Ştei; Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” şi Liceul Teoretic „Samuil Vulcan”, ambele din Beiuș. Instituţiile de învăţămând participante din Ştei au asigurat şi cazarea voluntarilor.
Din Satu Mare, Gradiniţa Nr. 14 şi Gradinița Nr. 6 au fost incluse în proiectul Explore, iar Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Satu Mare a intrat în proiectul Discover.
Voluntari internaţionali
Cei 23 de voluntari internaţionali care s-au implicat în judeţ au venit din: Turcia, Portugalia, Rusia, Brazilia, China, Thailanda şi Grecia.
„Mulţumim voluntarilor locali şi tuturor celor care ne-au sprijinit în acest proiect. Vă vom contacta pentru evaluarea proiectului şi pentru posibilitatea de colaborare în ediţiile următoare. Cu ajutorul tuturor, am reuşit să facem un proiect de neuitat pentru voluntari şi participanţi, iar Oradea, Marghita, Beiuş, Ştei şi Satu Mare sunt locuri de neuitat pentru cei 78 de voluntari internaţionali care au fost implicaţi în întreg proiectul.Vă mulţumim”, este mesajul pe care îl transmite Mirela Cosma, coordonatorul Proiectului Discover – ediţia 2019.
Partenerii proiectului Dsicover au fost: Primăria Oradea, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Asociaţia de Responsabilizare şi Dezvoltare a Tineretului Oradea, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, Casa Tineretului Oradea, Fundaţia Română pentru Tineret Bihor, FastraKids Oradea, Fundaţia Life-Tineret Oradea, Depozitul de tricouri Oradea, Carrefour, Oradea Print- Expert, parteneri media fiind Jurnalul Bihorean, bihon.ro şi ovidan.ro.
Din echipa de organizare a proiectului au făcut parte Alex Filip, Daniela Ile, Andreea Tet, Adrian Illei, Paula Sturza, Marina Oarga – studenţi ai Universităţii Oradea, respectiv Mirela Cosma, doctorand în cadrul Universităţii Oradea.
Premiul Customer Centricity
În cadrul Conferinței Naționale AIESEC România, care s-a desfăşurat în această lună, AIESEC Oradea a fost singura organizaţie locală care a primit premiul Customer Centricity pentru „munca plină de pasiune, plasarea clientului pe primul plan și oferirea celor mai bune experiențe de conducere”.
Pentru informaţii despre edițiile următoare sau alte proiecte şi posibilităţi de colaborare, o puteţi contacta pe Mirela Cosma, Coordonatorul Proiectelor Internaţionale AIESEC din judeţul Bihor, la numărul de telefon 0743-315639 sau pe adresa de e-mail mirela.cosma@aiesec.net.
Trimite articolul
XBravo..LC Aiesec Oradea! Top 3 LC uri in Europa la exchange!