A 10-a ediție a festivalului-concurs „D’ale porcului” a început sâmbătă dimineață și a fost încheiat duminică după masa, în parcarea de la Era Shopping Center. Prima zi a fost dedicată întrecerii dintre amatori. La finalul unor lungi ore de muncă, în care bucătarii s-au străduit să ofere cele mai reușite produse, conform rețetelor locale, trofeful „D’ale porcului” a fost câștigat de echipa din Valea lui Mihai, la o diferență foarte mică de echipa comunei Tulca, ocupanta locului II.
[eadvert]
Pe locul trei s-a clasat echipa din Biharia, cea care s-a remarcat atât prin preparate, cât și prin uniforma distinsă, imaculată.
Premiul pentru cea mai bună pălincă a fost primit de echipele din Diosig și Tulca, la egalitate. Premiul de popularitate a fost adjudecat de echipa din Tulca, iar premiul pentru Zestrea culinară a fost acordat echipei din Nădlac.
Juriul a acordat premii speciale mai multor echipe: La Maistoru Căsap din Arad; Esztar (Ungaria); Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România, dar și premii de participare pentru Nojorid, Căbești și Pomezeu.
Câștigătorii întrecerii dintre profesioniști
Profesioniștii s-au întrecut duminică, 3 decembrie, locul I fiind decernat Complexului President din Băile Felix. Locul doi a fost câștigat de Sapient Group, iar locul trei de Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea.
La fel ca și în cazul amatorilor, și în această etapă a concursului au fost acordate mai multe premii.
Premiul pentru cea mai bună pălincă a fost câștigată tot de Sapient Group.
Potrivit juriului, cei mai buni cârnați i-au avut cei de la Grătarul cu Staif, iar cel mai bun toroș a ajuns la echipa Liceului Tehnologic Nr. 1 Cadea. Premiul de excelență al juriului a fost dus acasă de Dragoș Chiș de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea.
Festivalul – concurs „D`ale porcului” ediția X, în plină desfășurare
Citiți principiile noastre de moderare aici!