Primul triaj din 22 februarie anul trecut a fost făcut la punctul de trecere al frontierei (PTF) Borș (actual denumit PTF Borș 1). Numai în primele luni de la aceste măsuri, adică în intervalul 22.02.2020 – 17.05.2020 au fost completate la punctele de trecere ale frontierei din județul Bihor 5.823 declarații pe proprie răspundere de către bihorenii care s-au întors în România din țări cu risc epidemiologic ridicat și care au stat ulterior în carantină la domiciliu sau în carantină instituționalizată pentru 14 zile. Măsura carantinei instituționalizate a fost aplicată, în ultimul an, pentru 2.874 persoane, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor.
Din august încoace
Începând cu luna iunie 2020 și până acum, la punctele de trecere ale frontierei din județul Bihor, în baza triajului epidemiologic efectuat de personalul medical, au fost emise nu mai puțin de 47.000 decizii de carantină la domiciliu sau la locația declarată pentru persoane întoarse din zone/țări cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă).
[eadvert]
În prezent, triajul epidemiologic al persoanelor sosite din țări cu risc epidemiologic ridicat este efectuat de către 19 angajați ai DSP Bihor la PTF Borș 1 și Borș 2, Episcopia Bihor, Săcueni, Valea lui Mihai, personal detașat de la Spitalul ”Dr. Pop Mircea” Marghita (pentru PTF Valea lui Mihai) și personal detașat tot de la DSP de la Spitalul Municipal Salonta (pentru PTF Salonta).
Aplicarea măsurilor prevăzute de legislația și reglementările în vigoare de prevenire a răspândirii COVID-19 (carantina și izolarea) s-a desfășurat sub coordonarea Instituției Prefectului-Județului Bihor și a implicat desfășurarea de activități complexe de către cadre din Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” al Județului Bihor, Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Bihor. Direcția de Sănătate Publică a Județului Bihor exprimă mulțumiri personalului instituțiilor menționate pentru sprijinul constant acordat prin activități specifice pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în județul Bihor.
Trimite articolul
XNoi cetățenii, în semn de mulțumire, propunem înființarea unei comisii care sa militeze ca ziua de 22 februarie sa fie decretata Ziua Naționala a Noii Românii, precum și pentru amplasarea în vamă Borș a unui ansamblu monumental compus din declarația pe propria raspundere, masca de protecție, săpunul antibacterian și Arafatforever. Mulțumim.