Locuitorii orașului Aleșd și al comunelor Aștileu, Lugașu de Jos și Țețchea vor putea depozita gratuit deșeuri voluminoase în cadrul CAV-ului. Accesul în centrul de colectare va fi permis după identificarea prin cartea de identitate. Centrul este administrat de Primăria Aleșd, prin Salubri SA.
[eadvert]
Programul de funcționare în perioada noiembrie – februarie va fi în fiecare sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00. Cetățenii vor putea depozita deșeuri precum anvelope, mobilă, plastic, hârtie, carton, textile, sticlă, metal, deșeuri din construcții, deșeuri de grădină, deșeuri electrice și electronice, ulei vegetal uzat, bidoane insecticide, cutii de la vopsele, neoane și baterii de dimensiuni mici.
„Platforma de la Aleșd face parte din rețeaua de 32 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar care vor funcționa în județul Bihor, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, în parteneriat cu primăriile”, a transmis CJ Bihor printr-un comunicat de presă.
Urmează deschiderea centrelor din Marghita, Salonta și Beiuș, care au fost finalizate. 12 platforme din 12 locații sunt în lucru, și anume: în Sântandrei, Sânnicolau Român, Vadu Crișului, Beznea, Tileagd, Ceica, Tinca, Săcueni, Valea lui Mihai, Popești, Oșorhei, Sânmartin, iar alte 16 sunt în curs de licitație: Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei, Vașcău.
„Aceste centre, finanțate cu fonduri europene, fac parte din „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor” (S.M.I.D.) din județul Bihor și vor deservi atât unitatea administrativ–teritorială unde sunt amplasate, cât și pe cele din vecinătate”, a mai transmis CJ Bihor.
Trimite articolul
Xnu credeam că odată va fi deschis după atâtea promisiuni de ,, săptămână viitoare “.așa că acuma tre să golesc casa până nu se pune tabla cu ,,Game over”.