Secţia de Terapie Intensivă şi Maternitatea din Beiuş sunt în atenţia rotary-enilor din Oradea şi din America. Coordonatorul de proiect din cadrul Rotary Oradea, Mihai Bulc, împreună cu o echipă de rotary-eni din SUA s-au întâlnit cu primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, pentru a creiona un proiect de dotare a Maternităţii din Beiuş cu aparatură necesară derulării actului medical în cele mai bune condiţii. Din păcate, instrumentarul medical, masa de operaţii, lămpile din cadrul acestei secţii par a fi obiecte de muzeu. „Proiectul Clubului Rotary se pliază şi vine în completarea proiectelor pe care le are administraţia locală în domeniul Sănătăţii. Noi vom proceda la reconfigurarea blocului operator cu respectarea circuitelor, la compartimentarea şi asigurarea reţelelor de gaze, oxigen şi curenţi slabi din bugetul local. Vom achiziţiona şi un generator pentru Staţionar”, a spus şeful Primăriei Beiuş. Adrian Domocoş spune că administraţia locală va finaliza proiectul de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului. De altfel, politica administraţiei locale în domeniul Sănătăţii a fost constant orientată spre investiţii.
Proiectul „Ambulatoriu integrat al Spitalului municipal «Episcop Nicolae Popovici» – reabilitare, modernizare, echipare”, este finanţat din fonduri nerambursabile în valoare de 3,2 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional-, domeniu major de intervenţie 3.1. „Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, Autoritate de Management-MADRAP şi organism intermediar Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest. Lucrările la Ambulatoriu au fost recepţionate chiar la finalul anului trecut.
Mihai Bulc spune că împreună cu colegii de club din America, care vor finanţa proiectul prin care va fi dotată Maternitatea din Beiuş, a vizitat şi secţia de cardiologie dotată tot din banii rotary-enilor americani printr-un alt proiect. „Am fost încântaţi să vedem că oamenii se bucură de aparatură şi că medicii o folosesc. Secţia de cardiologie a fost dotată de Rotary şi Assist Internaţional cu aparatură medicală care permite supravegherea bătăilor cordului 24 de ore din 24 de ore. Pentru punerea în funcţiune a echipamentului a făcut deplasarea la Beiuş o echipă de tehnicieni din SUA şi una formată din specialişti români din Cluj-Napoca. Maternitatea din Beiuş este una foarte importantă în contextul în care mai multe spitale din zonă au fost închise”, spune coordonatorul de proiect din partea Rotary Oradea, Mihai Bulc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!