Procurorii DNA tocmai au anunţat trimiterea în judecată a grupării care, sub coordonarea orădeanului Adrian Mugur Ştefan, ar fi prejudiciat mai multe bănci cu 1,78 milioane de euro prin contractarea de credite pentru peste o sută de persoane, în baza unor documente de venit salarial falsificate.
Dintre inculpaţi, doi au mai fost cercetaţi în alte cauze financiare de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor.
Astfel, antrenorul de taekwon-do Romeo Emeric Tulkos a fost reţinut pentru 24 de ore, în decembrie 2011, fiind suspectat de evaziune fiscală. Procurorii orădeni au considerat însă că e suficientă cercetarea sa în stare de libertate după ce Romeo Tulkos a declarat că a omis depunerea bilanţurilor contabile în termenul legal dar că va îndrepta situaţia. Conform datelor transmise la acea dată de Poliţia Bihor, Romeo Tuljkos şi alţi cinci orădeni erau cercetaţi într-un caz de evaziune cu un prejudiciu total estimat la 2.430.000 lei. Grupul erasuspectat că, în perioada 2008–2010, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de autoturisme, parfumuri şi telefoane mobile în valoare de 7.869.050 lei, de la firme din Ungaria, Austria, Germania şi Belgia.
Şi o şefă de ASP
Iar împotriva orădencei Livia Gordan (51 ani), ofiţerii anti-fraudă au început urmărirea penală, în decembrie 2011, sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare.
Femeia este suspectată că, în perioada ianuarie 2005 – octombrie 2009, în calitate de administrator, contabil şi casier al unei asociaţii de proprietari din Oradea, şi-ar fi însuşit în mod repetat suma de 274.608 lei, din încasările de la locatari cu titlu de cheltuieli comune, de reparaţii sau fond de rulment.
Livia Gordan, care a administrat patru asociaţii de proprietari (Mareşal Antonescu P63 şi P64, Slatinei 23 şi Sovata 35), a mai fost reclamată penal şi de Asociaţia Antonescu 63, pentru un prejudiciu de 50.000 de lei.
Iar proprietarii blocului de garsoniere din Asociaţia Slatinei 23 au reclamat-o când au fost înştiinţaţi de CET Oradea că au acumulat încă din anul 2005 facturi restante de 120.000 de lei la care s-au adăugat penalităţi de 90.000 de lei, după cum a mai informat Jurnalul Bihorean şi pe 6 noiembrie 2009. Imediat după notificarea primită de la CET, proprietarii şi-au schimbat conducerea şi au cerut o eşalonare a datoriilor.
Per total, Livia Gordan este cercetată de ofiţerii SIF Bihor în patru dosare cu un prejudiciu total de 400.000 de lei, nerecuperat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!