Votul pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților începe la ora 7 și se încheie la ora 21.
Spre deosebire de ultimii ani, dominați de scrutinuri electorale, România nu ar mai trebui să organizeze niciun fel de alegeri până în 2024.
Campania pentru alegerile parlamentare a venit și a trecut printre știrile și măsurile Guvernului de contracarare a epidemiei de coronavirus. Unii candidați mai curajoși au bătut Bihorul în lung și-n lat. Alții, mai degrabă s-au sfiit. Unii au beneficiat de imaginea harnicilor lideri județeni, așa cum este cazul liberalilor. Alții au pus la bătaie propria lor imagine, așa cum este cazul candidaților Pro România, Claudiu Pop și Viorel Cataramă.
Au fost și candidați care au mizat mult pe sigla de partid, așa cum este cazul PSD, dar și cel al USR PLUS. După rezultatul județean prost din alegerile locale, PSD și USR PLUS Bihor au mizat mult pe mesajele de partid. În cazul USR PLUS, și pe imaginea liderilor de la nivel central, respectiv cea a primarilor marilor orașe, cum este cazul lui Dominic Fritz, de la Timișoara.
Ilie Bolojan propune o echipă de parlamentari liberali împrospătată, cu candidați specializați în domenii precum sănătate (dr. Carp), educație (Căuș, Hatos, Cherecheș), justiție (Cupșa, Kiss Janos) și fonduri (Buzlea). Bolojan și Birta insistă pe interesul Bihorului de a avea un Guvern cooperant, pentru punerea în practică a marilor proiecte din județ, precum autostrăzile, centurile, noua sală polivalentă, respectiv noul stadion din Oradea.
De cealaltă parte, PSD a mers pe mesaje fără legătură cu proiectele județului Bihor, mai degrabă critice la adresa modului în care Guvernul Orban gestionează criza. Pro România se prezintă ca fiind alternativa la PSD și PNL, Claudiu Pop și Cataramă subliniind nevoia redeschiderii școlilor, respectiv susținerea capitalului românesc și a unui venit minim garantat.
Cum votează carantinații
Alegătorii auto-izolați sau în carantină vor putea vota, dacă vor depune o cerere la cea mai apropiată secție de votare (sâmbătă 5 decembrie, orele 18:00 – 20:00). Dacă DSP nu le-a eliberat documente, aceștia se pot adresa Biroului Electoral Județean, vineri, 4 decembrie (email: p.bejbihor@bec.ro).
[eadvert]
Sala Sporturilor devine centru logistic!
1.774 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne vor contribui la buna desfășurare a alegerilor, în județul Bihor.
Sala Sporturilor “Antonio Alexe” din Oradea va fi centrul logistic desemnat de Prefectură pentru predarea proceselor verbale cu rezultatele
alegerilor și a buletinelor de vot utilizate, după încheierea procesului de vot. Secțiile de votare trebuie să respecte un grafic de predare a buletinelor de vot, ce debutează duminică seara, la ora 22, pentru secțiile din Oradea și se întinde până a doua zi la ora 11, pentru cele mai îndepărtate secții de votare din județ. Graficul a fost postat pe site-ul Instituției Prefectului, aici.
Program este prestabilit pe ore și departajat pe zone, urmând un fluxul sanitar și logistic în interiorul clădirii.
Buletine de vot, ștampile, autocolante și produse sanitare
Sâmbătă, 5 decembrie, vor fi distribuite către birourile secțiilor de votare materialele necesare procesului electoral:
– 3.275 ștampile cu mențiunea „VOTAT“
– 655 ștampile de control
– 1.103.856 buletine vot pentru Camera Deputaților și Senat
– 514.129 de autocolante cu mențiunea „VOTAT“
Totodată, în cele 655 de secții de votare din județul Bihor vor ajunge următoarele cantități de echipamente de protecție și produse sanitare:
– 150.000 măști de protecție
– 125.000 de perechi de mănuși de protecție
– 1.200 litri de dezinfectant.
Oamenii din secții, plătiți pe card
Ca element de noutate (!), personalul implicat în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare la nivelul județului Bihor va putea fi plătit prin virament bancar, pe card. Aceștia vor trebui să pună la dispoziție un IBAN, emis de bancă. “Acest demers a fost inițiat, în premieră națională, în cadrul alegerilor locale din 27 septembrie, și se înscrie în agenda de digitalizare pe care prefectul Dumitru Țiplea o are în vedere de la începutul mandatului său”, transmite Instituția Prefectului.
Trimite articolul
X“Tot ce-a fost ori o să fie
În prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zădărnicie
Te întreabă şi socoate ”
(Mihai Eminescu)
Alegerile din 1946 s-au desfășurat, așa cum era de așteptat, sub controlul strict al guvernului. Rezultatul, însă, a reflectat celebra frază a lui Iosif Stalin, ”Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”.
mu ie penele, gasca de ucigasi incompetenti. mor zilnic sute de romani, iar astia nu fac testari masive!
NU VOTATI FASCISTII SI INCOMPETENTII DIN GUVERN! CU mici exceptii, cazul bihorului, pnl e o gasca de tradatori de tara!
daca sunteti de dreapta, mai bine votati usr decat leprele penaliste!
cel mai bine, pt. echilibru, votati psd!
m…da , pacaliti din nou pe inca 4 ani 🙁